Forside Tests

TEST: Grundig TR 2200 DAB+/FM radio

-
GRUNDIGTR22001
Grundig TR 2200 DAB+ Radio (Foto: recordere.dk)

TEST: Grundig TR 2200 DAB+/FM

Det er sommertid, og selvom de fleste i dag streamer deres musik og radioer, er der stadig et marked for radioer til køkkenet og udestuen.

Grundig kontaktede os for nyligt og spurgte om tiden ikke var at vi kiggede på en DAB+ radio som både havde FM og DAB+, og som kunne bruges i f.eks. sommerhuset.

Annonce:

Jo det kunne vi da godt, og selvom de fleste nok i dag streamer, så er der faktisk et OK salg i radioer, så vi valgte at lave en mini-test af produktet.

 

Design og installation

Grundig TR 2200 kommer i en lille kasse, der indeholder radioen, strømkabel og en manual, der fortæller hvordan man installerer den.

Men hvem læser manualer i dag?, så vi smed strømkablet i og vi var positivt overraskede over hvor dejligt let det var at sætte den op. Den gjorde nemlig det hele selv, og mens vi ventede det minut det tog at installere DAB+ og FM kanaler, kiggede vi nærmere på designet.

Grundig TR 2200 kommer i flere forskellige farver og looks. Den vi havde til test kom i egetræs look, og med et flot kurvet design, med et flot og stilfuldt udtryk. På forsiden er der et stort og letlæseligt display, der viser klokken, og hvad radiostation man lytter til.

Desuden er der 5 knapper til stationshukommelse, der med en 5+ knap kan blive til 10 stationer, alarm, menu og tuningknap.Og så er der et stor volumehjul der ved tryk fungerer som tænd/sluk.

På bagsiden er der en god gammeldags teleskop antenne, der skal foldes ud, ligesom der er minijack indgang, og minijack udgang til hovedtelefoner. Desuden er der et USB stik til firmware opdateringer (det testede vi ikke).

Men alt i alt en pæn radio, som kan sættes op på meget kort tid. Der er dog ikke batteri i, så hvis man skal have den med ud i haven, så kræver det forlængerledning.

 

Også clockradio og sleeptimer

Grundig TR 2200 kan også fungere som clockradio, men der savner jeg en stor snooze knap på toppen af radioen, men fint nok det også er en option.

Hvis man vil falde i søvn til nyhedsudsendelser, er der også en sleep funktion, der kan indstilles fra 10-90 minutter.

Hvordan lyder den?

Den har 5.7W output på højttaleren, og indbygget automatisk loudness, og lyder da ganske udemærket af sin størelse, men hvis jeg f.eks. sammenligner den med BOSE soundlink mini, som har mindre plads til højttalere, så lyder TR 2200 ret flad i bunden.

Men som transistor i et køkken eller arbejdsrum, så kan man godt være den bekendt.

DAB og FM modtageren er klart godkendt. I min stue hvor jeg har en Yamaha receiver med indbygget DAB+ tuner, virker Grundig TR 2200 faktisk bedre til modtagelse end min 10 kg. tunge reciever.

Pris

Grundig TR 2200 koster omkring 1.000,00, og kan købes nu i flere butikker og på nettet.

Se seneste priser på Pricerunner

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.