Forside Nyheder

Dansker anholdt i stor international hacker-aktion

-
Darkode.com lukket. Screenshot: Rigspolitiet
Darkode.com lukket. Screenshot: Rigspolitiet

I en international aktion mod et hackerforum er en dansker blevet anholdt.

Dansk politi har, sammen med 19 andre lande, deltaget i en verdensomspændende koordineret politiaktion mod et netværk af personer tilknyttet et hackerforum, som mistænkes for at stå bag cyberkriminelle aktiviteter og angreb i hele verden.

Danske cyberefterforskere bidrog til en fælles omfattende politiaktion mod hackerforummet ‘Darkode’ tirsdag tidlig morgen dansk tid.

Annonce:

 

Et lukket forum

Darkode er et lukket internetfællesskab for et netværk af personer, der anses som cyberkriminelle og blandt andet mistænkes for at handle med hackerprodukter, sælge kreditkortoplysninger og danne botnet (et netværk af virusinficerede computere).

Aktionen blev styret af det amerikanske forbundspoliti FBI, koordineret i Europa af Europol og i Danmark efterforsket af Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) og Midt- og Vestsjællands Politis sektion for cyber crime.

 

En dansker anholdt

En dansker i 20-erne blev tirsdag morgen anholdt på en adresse på Midtsjælland, hvor en del computerudstyr blev beslaglagt efter ransagning.

“Vi mener, hans rolle var at kvalitetssikre ondsindede programkoder – såkaldt malware – som skal inficere og gøre skade på andres computere. Men nu skal vi have undersøgt hans udstyr og efterforsket sagen færdig”, fortæller politikommissær Niels Kristoffersen fraMidt- og Vestsjællands Politi.

Politiet ønsker ikke at afsløre detaljer fra efterforskningen, men oplyser at manden sigtes efter straffelovens § 263, stk. 3 der handler om videreformidling af uretmæssige adgangskoder mv.

 

Sagen kort

Efterforskningen i Danmark startede for måneder siden, efter Rigspolitiets NC3 blev kontaktet af FBI, som under efterforskning af Darkode-netværket var stødt på cyberkriminelle aktiviteter begået af en dansker.

NC3´s undersøgelser førte til identifikation af mand på Midtsjælland, hvorefter Midt- og Vestsjællands Politi overtog den egentlige efterforskning af mandens aktiviteter.

Som deltagere i det samlede globale efterforskningskompleks indgik danske efterforskere i koordineringsmøder med FBI og Europol.

Tirsdag den 14. juli kl. 6.00 dansk tid blev der ved samlet koordineret aktion slået målrettet til mod mistænkte fra Darkode-netværket i 20 lande samtidig og i alt anholdt 70 personer, ransaget et lignede antal steder og beslaglagt en mængde computerudstyr.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.