Forside Nyheder

Nu er det ulovligt at rippe CD’er i Storbritannien

-

cdNej, ovenstående overskrift er ikke en arkivnyhed fra 2001.

Det er netop blevet ulovligt at rippe CD’er, DVD’er og Blu-Ray-skiver til personligt brug i Storbritannien – igen.

Annonce:

Efter flere år, hvor det på tværs af Europa og USA er blevet gjort lovligt at rippe ens digitale medier, sådan at man kan lagre dem privat på et andet format, har briterne nu skiftet kurs.

Det er sket efter den britiske højesteret har omstødt den nuværende lovgivning. Årsagen er, at der ved lovliggørelsen angiveligt ikke blev givet tilstrækkelig kompensation til kunstnere og skabere.

Hvor de fleste landes kunstnerorganisationer for længst – ligesom forbrugerne – har flyttet fokus til ”lønkampen” på streaming- og downloadfronten, har man altså i Storbritannien holdt kampen om de fysiske medier kørende lige til nu.

Ifølge BBC var et af de tal, der blev fremlagt, at ripning af CD’er kostede musikere 58 millioner pund, eller cirka 620 millioner kroner om året. Men det er noget tvivlsomt, hvilket datagrundlag, dette er beregnet på, eftersom salg af downloads overhalede CD’er i Storbritannien for to år siden.

Den britiske pladeindustri fremlægger alligevel omstødelsen som en sejr. Spørgsmålet er, hvor længe et sådant forbud kan fastholdes – og om nogen overhovedet gider gøre noget ved sagen.

Annonce:
Forrige artikelDe sure fugle er tilbage
Næste artikelGalaxy S6 Edge på vej i Plus-størrelse
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.