Forside Nyheder

OLED TV er langt fra succes

-
LG EG960V - 4K UHD OLED TV
LG EG960V – 4K UHD OLED TV

 

Sølle 35.000 OLED TV blev der solgt i 1. kvartal i år. En niche-produktion der endnu er et stykke vej fra det store gennembrud.

OLED TV har i flere år været anset som “fremtidens TV”, og måske er det fortsat mere fremtid end nutid. Ihvertfald hvis der ses på salgstallene.

Annonce:

I 1. kvartal 2015 blev der kun solgt 35.000 OLED TV. Det skriver FlatpanelsDK i dag, med kilder blandt DisplaySearch og ETNews.

Til sammenligning skønnes der solgt omkring 35 mio. Smart TV i verden i samme periode. Altså omtrent 1000 gange så mange TV der ikke er baseret på OLED teknologi.

Eller sagt på en anden måde. LG har solgt under 400 OLED TV om dagen verden over. Det er ikke meget for en “fremtidens tv-teknologi”.

Ifølge DisplaySearch stod LG for 31.200 af de OLED TV, mens resten fordeles imellem de kinesiske producenter som Skyworth (2.300), Hisense (1.100), Konka (1.100) og Changhong (100). Det er dog LG der leverer selve OLED-panelerne til alle fire.

 

LG EG960V - 4K UHD OLED TV
LG EG960V – 4K UHD OLED TV

 

Ingen 4K OLED

Med til det lave salg hører dog at prismæssigt er OLED TV i den høje ende, og hidtil har der været savnet 4K UHD skærme. De er på vej ud i de danske butikker nu.

Priserne de nye 4K OLED TV gør det dog heller ikke til et massemarked endnu.

LG prøver at at flere producenter med på vognen. Nogle af dem der tidligere har været rygtet på vej med OLED TV i år er Panasonic og Sony, og de forventes at vise produkter frem på IFA-udstillingen i Berlin til september.

LG håber at sælge hele 600.000 OLED-displays i år, så der skal mere fut i salget i efteråret for at nå de mål.

Se også: Nu kommer 4K UHD OLED TV til Danmark

 

Annonce:
Forrige artikelNu findes der en officiel Star Wars-app
Næste artikelHacking-læk afslører hvorfor jailbreak er en dårlig idé
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.