Forside Indhold og distribution Musik

Prince dropper Spotify, men bliver på Tidal 

-

princeFor første gang ser vi måske nu, hvorfor Jay-Z kan have en pointe i sit forsøg på at gøre Tidal til musikernes foretrukne streamintjeneste.

Prince har nemlig trukket sit musikkatalog ud af Spotify, Rdio, Deezer og stort set alle andre streamingtjenester. Men Tidal og Google Play Music har ham stadig ombord.

Annonce:

Det er endnu engang branchens betalinger til kunstnerne, der er stridens æble. Prince har på Twitter sendt et citat ud, hvor han skriver, at pladeselskaberne har ”fundet en måde at betale sig selv to gange på, mens de samtidig reducerer kunstnerbetalingerne”.

Det ovenstående citat er sandsynligvis en henvisning til, at en del af de store pladeselskaber ejer andele af Spotify, og altså tjener penge på musikken to gange på den måde.

Prince har i flere årtier lavet protest-aktioner mod den måde, de store selskaber behandler kunstnerne på. Han har lige sendt nummeret ’Hardrocklover’ ud på SoundCloud til gratis aflytning.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.