Forside Nyheder

Sony og Nintendos spilkonsol-afkom fundet

-

nintendoplaystation

Når man ser på spilkonsol-situationen i dag, er det svært at tro på.

Annonce:

Men der var engang, hvor Nintendo og Sony arbejdede sammen om at skabe en slags ’Nintendo PlayStation’. Projektet er fra starten af 90’erne, hvor Nintendo ville lave en cd-rom-læser til den cartridge-baserede SNES-konsol (Super Nintendo Entertainment System), og det var derfor, de samarbejdede med Sony.

Sony skulle til gengæld få lov til at lave en konsol baseret på samme teknologi, men som også kunne læse og afvikle spil fra SNES-cartridges. Altså en ’Nintendo PlayStation’.

Produktet blev naturligvis aldrig til noget, men der blev dog lavet en række prototyper. Og en af prototyperne er netop dukket op.

Reddit-brugeren Analogueboy fandt prototypen, da han rodede igennem sin fars gamle kasser. Angiveligt havde faderen engang arbejdet hos Nintendo, hvor han havde et samarbehjde med en fyr, der hedder Olaf. Olaf efterlod åbenbart prototypen et sted, hvor faderen kunne snuppe den. Men siden har den ligget i en kasse.

Spekulationerne går på, at ’Olaf’ er islændingen Ólafur Jóhann Ólafsson, også kendt som Olaf Olafsson. Han er p.t. en af topcheferne i mediegiganten Time Warner, men i 1991 arbejdede han for Sony og stiftede en lille biks, der hedder Sony Interactive Entertainment – og var dermed en af de ansvarlige for lancering af den oprindelige PlayStation.

Tjek denne video for mere information:

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.