Forside * Featured

Svenske myndigheder: Oplad ikke om natten!

-
Illustration: recordere.dk
Illustration: recordere.dk

Svenske sikkerhedsmyndigheder advarer nu om at oplade de mobile enheder om natten.

Efter en række sager om brandfarlige opladere der går den svenske udgave af Sikkerhedsstyrelsen, Elsäkerhetsverket, nu ud og advarer om brugen af mobilopladere.

De advarer nu direkte imod at oplade de mobile enheder uden opsyn, og man bør først og fremmest undgå opladning om natten pga. risikoen for brand i elektronikprodukterne. Det skriver SVT.

Annonce:

Advarslen kommer efter flere sager “hinsidan” med opladere der brød i brand, og når sikkerhedsmyndighederne nu skærper advarslerne skyldes det at flere af de opladere der fejlede var CE-mærket.

I 2014 blev der anmeldt i alt 12 produktfejl på opladere i Sverige, mens der i årets første 6 måneder er anmeldt 9 tilfælde.

I Danmark er Sikkerhedsstyrelsen enig i svenskernes konklusion om at undgå opladning om natten, skriver Ekstra-Bladet. De danske myndigheder vil dog ikke direkte advare imod det.

Se også: Benjamins nye iPhone-lader brød i brand.

 

Gode råd for brug af mobilopladere

  1. Anvendt altid kun CE-mækede opladere
  2. Hold opladeren under opsyn under opladningen
  3. Lad ikke opladeren sidde i stikkontakten efter endt opladning
  4. Undgå opladning på særligt brandbare steder som i sengen, i sofaen el.lign.
  5. Dæk ikke opladeren til.
  6. Sørg for at have røgalamer i hjemmet

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.