Forside Nyheder

Windows stadig det klart største operativsystem

-
9 ud af 10 computere kører stadig WIndows
9 ud af 10 computere kører stadig Windows

 

Selvom meget hype er gået til Apple computere og deres Mac OSX, så er det stadig Microsoft og Windows der står på de fleste computere på kontorer og i hjemmene.

Annonce:

9 ud af 10 computere i verden kører Windows, og 6 ud af 10 kører Windows 7, så Microsoft har chancen for at gøre det godt igen med deres Windows 10.

Da Microsoft lancerede Windows 8 gik det helt galt. Folk nægtede at opdatere, og krævede at få Windows 7 eller Windows XP på de computere som kom med Windows 8 pre-installeret.

Dette kan også ses i tallene fra Statistica som har lavet en graf der viser fordelingen af de største operativsystemer i markedet. Windows 8 og 8.1 køres kun på 16% af alle maskiner, mens Windows 7 og XP køres på 73% af computerne.

Tallene er for juni 2015 og baseret på en statistik fra NetMarketShare, og der kører kun 4.5% på Apples OS X Yosemite, så der er masser af marked at spise af for Apple. Interessant er det at næsten 5% af alle computere kører andre operativsystemer. Det er primært Linux i forskellige arter der er dækket af det tal, men også ældre versioner af OS X. I det samlede tal er det ca. 7% af alle computere der kører OS X.

Microsoft giver Windows 10 som en gratis opdatering for brugere af Windows 7 og 8.x, og derfor er der håb for Microsoft om, at de fleste konverterer til Windows 10 hurtigere end de konverterede fra XP til Windows 7.

Her kan du læse hvordan du kan få din opdatering.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.