Forside Nyheder

YouTube giver efter for kamera-amatører

-

verticalvideoSnapchat, Instagram, Periscope og alle de andre sociale medie-apps, der gør brug af mobilkameraer, har haft en løjerlig konsekvens: Video i højformat.

Til mange video-professionelles store irritation (hvilket disse ikke har lagt skjul på i posteringer på de samme sociale medier), holder almindelige mennesker uden videouddannelser gerne smartphonen på højkant, når de optager en video.

Annonce:

De fleste filmfans og mennesker, der generelt er interesserede i de audiovisuelle medier, foretrækker bredformatet, da dette er mere i tråd med, hvordan vores syn fungerer. Men der er bare et eller andet ved en smartphone, der før det mere logisk for nogle at holde telefonen på højkant, når der optages video.

Nu ser det ud som om, profferne har tabt kampen. I hvert fald har YouTube nu besluttet sig for at give efter for dem, der optager video i højformat. Som det er nu, bliver højformatsvideoer på YouTube vist i bredformat uanset hvad, hvilket resulterer i store, sorte blokke på siderne.

Det vil YouTube nu forhindre, sådan at højformats-videoer bilver vist på højkant – i hvert fald når man ser dem på smartphones. De vil altså fylde hele skærmen i stedet for blot at fylde en del af bredden.

Foreløbig er denne feature blevet bekræftet til Android-versionen af YouTube-app’en. Websitet Android Police har nemlig fundet funktionen i en kommende version af app’en, som de har fået fingre i.

Annonce:
Forrige artikelRegnskabernes time: Apple og Microsoft
Næste artikelEx-XBMC er nu klar til Android
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.