Forside Nyheder

1000 gange hurtigere memory-chip på trapperne

-
3D XPoint memory chips (før udskæring). Foto: Intel
3D XPoint memory chips (før udskæring). Foto: Intel

Den første nye kategori af memory-chips i 25 år er klar, og den er op til 1000 gange hurtigere.

Verden ser nu den første nye kategori af hukommelses-chips i 25 år. 3D XPoint er en ny slags memory-chips som chip-fabrikanterne Intel og Micron står bag.

3D Xpoint er en ny type “flashram”, altså memory-chips der holder deres data, og de skulle være op til 1000 gange hurtigere end dagens flashram-typer: De såkaldte NAND.

Annonce:

Tætheden i det nye chip-matriale er 10 gange højere end de memory-chips vi har i dag, så de er både hurtigere og mindre.

Intel fortæller at den nye teknologi vil kunne hjælpe alt fra maskin-indlæring, over sporing af verdens sygdomme i realtid til gaming i 8K opløsning.

3D Xpoint er et resultat af års udvikling, og den gode nyhed er at Intel og Micron er klar til at starte produktionen op nu.

I første omgang vil der blive produceret til highperformance computere og servere til datacentre mm. Så må vi se hvornår teknologien bliver billig nok til de personlige IT- og elektronikprodukter.

 

Annonce:
Forrige artikelAmazon Prime satser på Europa
Næste artikelMax von Sydow får ikon-rolle i Game of Thrones
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.