Forside Indhold og distribution Film

Blu-ray/DVD er fortsat større end streaming

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Film-underholdningen skifter i disse år fra fysiske medier til online streaming, men digital er fortsat mindst.

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen at film-streaming vinder frem, men hvordan fordeler det sig og hvad er størst?

Det får vi nu et kig på, for PwC er klar med deres årlige rapport “Global Entertainment and Media Outlook 2015-2019” der tager pulsen på filmunderholdningen i Danmark.

Annonce:

 

Omsatte for 2,3 mia. i Danmark

I 2014 lå de samlede indtægter fra dansk filmunderholdning i 2014 på 2,3 mia. kr.

Med en årlig vækst på 17,5 % er markedet for digitale film i hjemmet den absolut hurtigst voksende del af branchen, og de digitale film haler kraftigt ind på fysisk hjemmevideo (dvd’er og Blu-ray-film).

Særligt streaming bliver mere og mere populært og forventes at vokse med hele 32 % årligt frem mod 2019.

 

”Markedet for digitale film er mere end fordoblet siden 2010, og i 2014 købte danskerne film elektronisk for hele 283 mio. kr. Det tal, forventer vi, vokser til mere end det dobbelte i 2019″

fortæller partner i PwC Leif Ulbæk Jensen, der er medie- og underholdningsekspert.

 

Dvd’er og blu-ray-film er på vej ud

Salg og udlejning af dvd’er og blu-ray-film falder til gengæld med i gennemsnit 7,7% om året mellem 2014 og 2019 ned til 759 mio. kr.

Det er dog stadig højere end indtægterne fra den samlede digitale hjemmevideo, som forventes at nå op på 634 mio. kr. i 2019.

Så selv i 2019 ventes streaming ikke at have overhalet fysiske medier endnu.

Lejeindtægterne fra dvd’er og blu-ray-film vil – nu hvor Blockbuster-butikkerne er væk – opleve den hurtigste tilbagegang med et gennemsnitlig faldt på 8,2 % til 140 mio. kroner i 2019.

 

Film i biografen går ikke af mode

Den positive udvikling inden for filmunderholdning er fortsat særligt drevet af omsætningen i de danske biografer.

“For forbrugerne drejer det sig primært om oplevelser, der giver dem noget at være fælles om, når de går i biografen”, fortæller Leif Ulbæk Jensen.

I biograferne ventes indtægterne at stige med en gennemsnitlig årlig vækst på 2,8% fra 808 mio. kr. i 2014 til 929 mio. kr. i 2019.

 

 

Annonce:
Forrige artikelSe pladespillerens historie i Den Gamle By
Næste artikelBlockbuster: Én krone for at leje en film
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.