Forside Baggrund

Danske pirat-anholdelser vækker international opsigt

-
Fotos: Shutterstock. Illustration: recordere.dk
Fotos: Shutterstock. Illustration: recordere.dk

To fynboer blev forleden anholdt og fik konfiskeret deres hjemmesider med pirat-guides. Det vækker opsigt internationalt.

Forleden dag blev to fynske mænd i 30’erne anholdt af politiet og domænerne til deres hjemmesider konfiskeret.

Hjemmesiderne popcorntime.dk og popcorn-time.dk indeholdt guides og værktøjer som en hjælp til brug af “piraternes Netflix” Popcorn Time.

Annonce:

Men siderne var ikke en aktiv del af selve pirat-streamingen på nettet, og det har vakt international opsigt og undren at de er blevet genstand for myndighedernes søgelys.

 

Politiet: Sagen er vigtig

Men politiet understreger at de godt ved at der ikke blev delt pirat-indhold men at de sider alene indtog en rolle med formidling af pirat-indholdet.

“Sagen er vigtig, fordi den for det første viser, at man kan blive afsløret af politiet. Det har en konsekvens, og det har også en konsekvens, at man giver instrukser og formidler til noget, som er ulovligt”, fortæller politiinspektør i bagmandspolitiet Michael Hellensberg til TV 2 NEWS, og fortsætter:

“Dermed har det forhåbentlig en afskrækkelsesvirkning, at man nu ikke kan føle sig sikker på, at man kan sidde uanset hvor man vil og forsøge at gennemføre sådan nogle ting”.

 

International opsigt

Sagerne fra Danmark vækker opsigt internationalt og har indtil videre fået omtale på de store amerikanske tech-medier Engadget og The Verge samt på Gizmodo, Übergizmo, Slashdot og mange flere.

Det der vækker opsigt er netop den nye kurs hvor dansk politi og anklagemyndighed nu også går efter dem der formidler adgangen til pirat-indhold, og anser det som værende en aktiv del af internettets undergrund.

 

Se også

Popcorn Time: Dansk politi slog til

 

Annonce:
Forrige artikelSæt to bærbare B&O-højttalere sammen til stereo
Næste artikelNostalgi: Optag dårlig VHS på Apple-enheden
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.