Forside Nyheder

Her tog danskerne på sommerferie

-
Italien var det mest populære sted for danskerne i sommerferien (foto: recordere.dk)
Italien var det mest populære sted for danskerne i sommerferien (foto: recordere.dk)

TDC har udsendt en oversigt over hvor deres abonnenter har holdt sommerferie, og med 640.000 mobiler i undersøgelsen, må det siges at være meget sigende.

Italien var danskernes foretrukne feriemål denne sommer, mens Tyskland og Spanien følger efter på de næste pladser. I alt har 640.000 TDC Group-mobiler været i udlandet i de mest populære sommerferie-uger. Det viser en big data-analyse foretaget af TDC.

Annonce:

“Vi registrerer som en naturlig del af vores drift, hvilket land telefonerne befinder sig i, så vi får takseret dem korrekt. Det giver os samtidig mulighed for at lave nogle interessante analyser og giver her eksempelvis et unikt indblik i, hvilke rejsevaner danskerne har”, forklarer koncerndirektør Peter Trier Schleidt fra TDC Group.

TDC har analyseret anonymiseret data for ugerne 28, 29, 30 og 31, der traditionelt er sommerens populære ferieuger. For at kvalificere dataene er der også taget forbehold for transitlande, da eksempelvis Tyskland ellers ville fylde uforholdsmæssigt meget.

– I analysen har vi opstillet den betingelse, at telefonen som minimum skal være registreret fire dage i et land, før det tæller med i statistikken som et ferieophold. På den måde sorterer vi transitlande fra, eksempelvis en køretur med en overnatning i Tyskland på vej mod Frankrig eller Italien, siger Peter Trier Schleidt.

Analysen viser, at godt hver sjette dansker valgte at holde sin udenlandske sommerferie i Italien, mens cirka hver syvende brugte mindst fire feriedage i Tyskland.

Danskernes “top 10” over rejsemål i sommerferien:

1. Italien (m. Vatikanstaten) (16 pct.)
2. Tyskland (14 pct.)
3. Spanien (m. Kanariske Øer) (12 pct.)
4. Frankrig (10 pct.)
5. Sverige (9 pct.)
6. Grækenland (6 pct.)
7. Tyrkiet (4 pct.)
8. Norge (m. Jan Mayen og Svalbard) (3 pct.)
9. Storbritannien og Nordirland (3 pct.)
10. USA og Canada (3 pct.)
Øvrige (21 pct.)

* Rejsemål defineres som mindst fire dages ophold i et fremmed land i perioden uge 28 til og med 31.

Fakta om analysen

  • TDC har i ugerne 28 til og med 31 i alt registreret cirka 640.000 unikke mobiltelefoner mindst én gang i udlandet
  • I behandlingen af dataene er alt anonymiseret, og det er derfor kun muligt at se, hvor mange telefoner der har opholdt sig i et land, ikke hvem der har opholdt sig i landet

Kilde: TDC A/S, Danmark

Annonce:
Forrige artikelLG åbner en 24-bit musiktjeneste
Næste artikelNy case tilføjer tastatur til Samsung-phablets
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.