Forside Produkter Gadgets

Test: OnePlus 2 – Android Smartphone

-

OnePlus2_6Få telefoner har så meget hype omkring sig som klassens frække dreng OnePlus. Sidste år kunne vi ikke få hænderne ned over deres OnePlus 1, og nu er de kommet med den svære toer, så hvordan klarer den sig?

Flagskibsdræberen OnePlus er igen på krigsstien, og deres nye telefon OnePlus 2 tager igen kampen op imod Samsung, LG og Sony m.fl. på Android markedet.

Annonce:

Lad os se hvordan OnePlus 2 klarer sig imod de stærke spillere på markedet. Prisen er steget, så nu giver du 2.999 kr plus fragt. for den store model med 4GB RAM og 64GB lagerplads.

 

Hvad kassen gemmer

OnePlus 2 kommer i en flot rød kasse der udover telefonen indeholder et rødt USB-C kabel og en lader. Der er også en manual med, men hvem læser den?

Sammen med telefonen havde vi købt et af deres StyleSwap covers. Vi havde valgt det i kevlar, og på indersiden af det cover var der to kobberkontaktpunkter som lugtede af trådløs opladning, men desværre bruges de ikke til det. Ifølge flere kilder vil det til gengæld give mulighed for at temaet på telefonen skifter til et der matcher coveret.

 

This slideshow requires JavaScript.

Design og byggekvalitet.

OnePlus 2 er samlet i solid kvalitet, og har præcis den vægt og tyngde der gør at man føler man har en telefon i hånden. Præcis som det Microsoft (Nokia) Lumia som også har solid byggekvalitet. Det skyldes især den lækre metalramme af aluminium og magnesium der er hele vejen rundt. Den er bare super lækker at se og føle.

Bagsiden er fra fabrikken leveret med sandstone finish, men det er allerede erstattet af Kevlar StyleSwap coveret som i mine øjne giver det perfekte look til en robust telefon. Jeg er ikke så meget for træ-look på en telefon, men kan godt lide både sandstone som følger med og så er jeg helt vild med det Kevlar cover der koster 209 kr. ekstra.

På forsiden finder du 3 capacitive knapper, til navigation. Home knappen i midten gemmer også på den hypede fingeraftryklæser, som er af samme type som bruges på iPhone og Samsung Galaxy S6 serien. Knapperne kan slåes fra, hvis man hellere vil bruge onscreen navigationsknapper direkte i operativsystemet. Desuden er der det frontvendte selfiekamera på 5 megapixel, og skærmen er dækket af Gorilla Glass 4.

På højre side finder man volume op/ned og tænd/sluk knappen, og i venstre side har OnePlus sat en 3 punkts kontakt, der gør du kan mute for lyd på samme måde som på en iPhone. Med tre punkter kan du vælge mute alt, lad favoritter ringe, og alle notifikationer slået til. En fantastisk ting på en Android telefon, som eller ved almindelig opsætning bimler og bamler hele tiden.

I bunden finder man det nye USB-C stik som jo ligesom Lightning kan vendes begge veje uden man sætter det forkert i. Og i toppen af telefonen finder man et mini-jack stik til hovedtelefoner eller ekstern højttaler.

På bagsiden finder man et 13 megapixel kamera med optisk billedestabilisering, laserfokus og dual-led flash.

Tager man coveret af kommer man ind til SIM skuffen som har plads til to Nano-SIM kort, så man kan have både job og privat telefonnummer i samme telefon, hvis man har det. Batteriet er på 3.300 mAh, og kan ikke tages ud.

På design fronten mangler den ikke noget, den er lidt tungere end sin forgængere, men det føles rigtig når man holder telefonen, og den ligger bare godt i både hånd og lomme.

 

 

 

Installation

Telefonen kommer med Android 5.1.1 og OnePlus egen Oxygen 2.0 UI. Telefonen er let at installere, og tager ikke mere end 3–5 minutter, så er man klar til brug.

Hvis man har monteret to SIM kort i telefonen vil man under installationen blive spurgt om hvad SIM kort der skal bruges til data, sms og opkald. På Data kan man kun bruge det éne, mens man på opkald og sms bare vælger hvad SIM kort der skal være default når man ringer op og sender SMS.

Efter installation står man med en super lækker brugerflade der ikke er pakket med åndsvagt bloatware som man ellers finder på f.eks. Samsung. Der er hverken OneDrive eller Dropbox, eller åndsvage fitness programmer som man oftest aldrig bruger. OnePlus har været meget loyale overfor Androids 5.1’s simple og overskuelige brugerflade.

OnePlus har iøvrigt valgt Swiftkey som forslag til standard tastatur. Det giver plus i min bog, fordi jeg personligt mener at det er det bedste tastatur på Android platformen, men man kan som alt andet på android selv vælge om man vil bruge et af de mange andre tastaturer der findes til platformen.

En ting som jeg også godt kan lide ved OnePlus 2 er måden man kan tilpasse de forskellige knapper. På HOME knappen kan du f.eks. sætte den til at et dobbelt tap skal åbne kameraet. Desværre virker dette kun når skærmen er tændt, så du kan ikke gå fra powersave og så direkte ind i kameraet med disse genveje.

Det kan du til gengæld ved at bruge skærmgenveje. Du kan tegne en cirkel på den slukkede skærm, så starter kameraet, og et tegnet V tegn tænder for LED lyset. Dobbelttab på skærmen tænder for den. Ligesom vi kender det fra LG G4.

 

OnePlus2_1
1080p skærmen på OnePlus 2 står skarpt også i modlys. (foto: recordere.dk)

Skærmen

OnePlus 2 kommer med en 5.5” LTPS LCD 1080p skærm (1920×1080) med en pixeltæthed på 401 PPI. Kontrast ratio på skærmen er hele 1500:1. Det er ikke en højere opløsning end forgængeren, men skærmen står til gengæld super skarpt i alle lysforhold.

Står du f.eks. med solen i ryggen kan du sagtens læse hvad der står på skærmen. Vi oplevede en del genskær på skærmen da vi pakkede ud, men dette kunne tilskrives en ekstra skærmbeskytter som er på skærmen når man får den fra fabrikken.

Når du browser, tilbyder skærmen en opløsning på 360×559 pixel, og skrift og billeder står knivskarpt. Så selvom skærmen hverken er 2 eller 4K, så betyder det ingenting på en skærm i den størelse. Til gengæld performer den fantastisk på både spil og video, og det er i sidste ende det der tæller.

 

Dual SIM – Det virker og det er smart

Vi installerede et 3 og et Telenor Nano-SIM kort ved installationen, og det virker fint, udfra hvad Sim du har valgt til data, bruger den det, så det vil naturligvis også virke med et simkort du køber i udlandet, og så f.eks. primært bruger til data.

Og en ting som jeg syntes OnePlus 2 gør smart, er at nå du trykker på dit carrier ikon i beskedcentret så viser den med det samme dataforbrug for perioden, og det er jo ekstra smart hvis du bruger et SIM kort i udlandet, og har begrænset trafik.

Det er selvfølgeligt noget du kan finde i indstillinger på andre telefoner, men det er nu lettere at have informationen lige ved hånden.

Ved SMS og opkald har du ved installation valgt hvad SIM kort den skal bruge som standard, men du kan let vælge om beskeder eller opkald skal foretages med SIM 1 eller 2. Super godt implementeret.

Opkaldskvalitet og antenne virker rigtigt godt, og lyden er også god og klar i både intern og ekstern højttaler. Antennen virker til at modtage fint på begge SIM kort.

Alt i alt, Dual SIM er dobbelt så godt.

 

This slideshow requires JavaScript.

Kamera og video

Kameraet i OnePlus 2 har der været skrevet meget om. Det er 13 megapixel, og med sin f/2.0 blænde skulle den være ekstra god til at tage billeder i mørkere omgivelser.

Vi testede kameraet i både lyse og mørke forhold, og syntes det tager udemærkede billeder, men om det er bedre eller dårligere end f.eks. iPhone 6 Plus og Samsung Galaxy S6 og LG G4, er meget forskelligt udfra motivet. Men i en telefon til lige over 3.000 kr. er kvaliteten rigtigt god.

 

 

Jeg er ikke så vild med den kamera app som følger med OnePlus 2. Man forsøger at lave et ganske simpelt interface, hvor man med swipes kan vælge mellem kamerafunktion (Kamera, video, Panorama, slowmo osv), men ofte kom jeg til at skifte funktion, når jeg forsøge at zoome eller fokusere.

Hastigheden er heller ikke blandt de hurtigste, men det gør sit job, og gør det godt.

 

 

På videosiden kan man optage op til 4K, men 4K videoer kan ikke optages længere end 10 minutter.

Kvaliteten i UHD er ikke så flydende som den er i 1080p, så der ville jeg holde den til den lavere opløsning med bedre kvalitet.

Se iøvrigt videoen ovenfor med eksempel på optagelse i 1080p og i slowmotion. Man kan selv fokusere mens man optager ved at trykke på skærmen.

 

Performance

OnePlus 2 er hurtig, superhurtig. Jeg oplevede ingen hakken i grafikken ved spil, og surf og video og billeder vises super hurtigt.

Men det bør den også være med Snapdragon 810, der med 64 bit, 8 kerner og en brændende hurtig GPU let kan trække Android.

På Geekbench 3 scorer OnePlus 2 4558 i multikerne og 1130 på enkeltkerne, så det er ganske fint. Sammenligner man f.eks. med Samsung Galaxy S6 Edge, scorer Samsung 4073 i multikerne og 985 i enkeltkerne.

Omkring de mange temperatur problemer der har været med Snapdragon 810 chipsættet, kan jeg berolige og sige at OnePlus 2 bliver ikke meget varmere end f.eks. Samsung Galaxy S6 edge, og det kan jo f.eks. skyldes den mindre opløsning på skærmen og det faktum at OnePlus har en nyere implementering af chipsættet på, som er udviklet sammen med Snapdragon.

Vi havde ingen temperatur problemer under testen. Og kigger vi på andre der har testet specifikt mod det emne virker de enige.

USB-C porten fungerer også rigtigt godt og overførsler af billeder og videoer gik hurtigere end vi er vandt til fra Android telefoner.

Vi testede også deres Bluetooth 4.1 implementering, og vi havde problemer med at forbinde til B&O H8 hovedtelefoner. Men efter nogle forsøg fik vi hul igennem, og selvom OnePlus 2 ikke har Aptx spillede de ganske udemærket.

Tilslutning med Bluetooth til Handsfree i bilen gik uden problemer, hvor både telefonbog uden kontaktbilleder blev overført.

 

Batteriet på bagsiden kan ikke længere udskiftes.
Batteriet på bagsiden kan ikke længere udskiftes.

 

Batteritid

OnePlus 2 kommer med et fast monteret 3.300 mAh batteri, og det klarer let mere end et døgn ved normalt forbrug.

Til gengæld er telefonen ikke den hurtigste til at lade op. Det tager over 2 timer at komme fra 10–15% til 100%, og det har også været et at ankepunkterne, at der ikke var quickcharge på modellen. Men lad os nu være realister, oplader 9 ud af 10 ikke vores telefon om natten, så det er mere feature krav end funktionelt krav, der gør man savner det.

Trådløs opladning kan den ikke, og også her skilles vandene. Jeg er egentlig ligeglad. Jeg har en Samsung S6 Edge som kan både oplade trådløst og tilbyder QuickCharge, og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har brugt den trådløse oplader.

Batteritid er godkendt, og en Screen On Test (SOT) giver OnePlus 2 en tid på 4 timer og ca. 25 minutter. Men ved almindelig brug havde jeg omkring de 30% når jeg gik i seng.

Det er bedre end f.eks. Samsung Galaxy S6 edge. Og OnePlus fortæller at der er en opdatering på vej, som skulle forbedre batteritiden yderligere.

Fingeraftrykslæser

Fingeraftrykslæseren som OnePlus 2 kommer med er af samme type som bruges på iPhone 6 og Samsung Galaxy S6 serien.

Det er en captive plade, og opsætningen af den er utrolig let. Den rummer op til 5 fingreaftryk, og opsætningen minder meget om iPhone, dog går det en helt del hurtigere end på iPhone.

Den er rigtigt god til at genkende dine fingre, og jeg vil tro at vi havde en hitrate tæt på 100% i brugen af den.

Fingeraftryklæseren virker også som HOME knap, hvis du ikke bruger on-screen knapperne.

 

"Will it blend" - Var der en bruger der spurgte. Måske, men vi vil ikke (foto: recordere.dk)
“Will it blend” – Var der en bruger der spurgte. Måske, men vi vil ikke (foto: recordere.dk)

Konklusion

OnePlus 2 er en smuk og elegant telefon, der performer som lovet. OK, Den har ikke NFC, QuickCharge, trådløs opladning eller Aptx i sin bluetooth implementering (OBS: Det har Apple heller ikke i sine nyeste modeller), men den leverer på alle andre områder.

For lidt over 3000 kr. får du en telefon med super performance, flot skærm, godt kamera, dual-SIM og god WIFI support. Og hvad skal du ellers bruge?

Men at blive ved med at kalde OnePlus en flagskibsdræber er nok lidt for optimistisk. For sammenligner man telefonen 1:1 med topmodeller, er der altid noget de andre er bedre til, men skal vi ikke bare sige, at OnePlus 2 også er et flagskib, og hvem der vinder krigen, bestemmer dagsformen.

OnePlus 2 er klart en god telefon og en god rejsekammerat med høj performance.

Prisen for 64GB modellen er 2999 + levering, og så kræver det ligesom OnePlus 1 at du har en invite.

 

Vi kan lide

 • Designet
  • især 3 punktsknappen på venstre side, der fungerer som mute.
 • Hastigheden
 • Oxygen OS 2.0 brugerfladen
 • Den gode skærm
 • Prisen

Vi kan ikke lide

 • Køsystemet for invitationer
 • Kamera app’en

Specifikationer:

 • Mål: 151,8 x 74,9 x 9,85 mm, 175 gram
 • Processor: 64-bit octa-core Snapdragon 810 1,8 GHz, Adreno GPU 430
 • Skærm: 5,5” Full HD-skærm (1.080 x 1.920 pixels), 400 PPI
 • RAM 3/4GB LP-DDR4, Lager: 16/64 GB
 • Kamera: 13 megapixel, f/2.0, optisk stabilisering, laserautofokus
 • Frontkamera 5 megapixel wide angle
 • Batteri: 3.300 mAh, fast monteret.
 • Netværk: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.1
 • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, lyssensor og kompas
 • Software: Android 5.1 med Oxygen OS-tilpasning
 • USB Type-C
 • Dual SIM
 • Fingeraftrykslæser

Pris: 16 GB og 3 GB RAM: 2.499 kr, 64 GB og 4 GB RAM: 2.999 kr.

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Design
Performance
Kamera / Video
Samtale kvalitet
Pris
Tilgængelighed
Forrige artikelVIDEO: Eksklusiv rundtur i Power-butikken
Næste artikelLG sætter turbo på OLED nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.