Forside Nyheder

Windows 10 kan slukke pirat-spil og -hardware

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Nye vilkår for brug af Microsofts software og tjenester tillader at der blokeres for piratsoftware og uautoriseret hardware.

Her den 1. august opdaterede Microsoft betingelserne for brug af deres software, heriblandt Windows 10 og Xbox m.fl.

Godkendes de nye vilkår, så gives der samtidig beføjelser til at Microsoft må blokere for piratsoftware og uautoriseret hardware.

Annonce:

I afsnit 7.b. i de nye danske betingelser står noget kryptisk:

“Vi kan kontrollere Deres version af softwaren automatisk, hvilket er nødvendigt for at levere Tjenesterne, og downloade softwareopdateringer eller konfigurationsændringer, uden at det koster Dem noget, med henblik på at opdatere, forbedre og videreudvikle Tjenesterne, herunder de Tjenester, der forhindrer Dem i at få adgang til Tjenesterne, spille forfalskede spil eller anvende uautoriserede perifere hardwareenheder.

Den tilsvarende engelske udgave er mere præcis:

“Sometimes you’ll need software updates to keep using the Services. We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices”.

 

Skærpede vilkår

Så ved at acceptere de nye vilkår for brug af Windows 10 og Microsofts øvrige forbrugerprodukter, websteder og tjenester gives nu beføjelser til at Microsoft kan blokere software og hardware.

Hvorvidt de paragraffer nogensinde vil blive taget i anvendelse, eller om det bare er betingelser som juristerne synes burde stå der, ved vi af gode grunde ikke.

Men det er en skærpelse af de gængse vilkår og det giver Microsoft udvidede beføjelser til at blokere for anvendelse af såvel software som hardware i fremtiden.

 

Annonce:
Forrige artikelFørste teaser for Westworld på HBO
Næste artikelRaumfelds mindste streaming-højttaler klar til stereo
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.