Forside Nyheder

Google, Amazon, Microsoft, Netflix og Intel i samarbejde om video-codec

-

AllianceopenmediaDer var mange i filmbranchen, der var nervøse for nogle år tilbage, da det gik op for folk, at der var nogen, der havde et patent på H.264, også populært kaldet Mpeg4.

Med al den anvendelse, der havde været af codec’et og dets derivater, var der mange mennesker, der ville skylde penge til organisationen, der administrerer patenterne, MPEG LA.

Annonce:

Heldigvis besluttede sidstnævnte sig for gøre licensering af H.264 gratis, så længe det kunne distribueres frit.

Men siden har folk ikke så gerne ville ende i samme klemme, og derfor har en række techgiganter lavet deres egne gratis codec’er såsom Googles VB9 og 10.

I stedet for alle at løbe i hver sin retning med hver sit codec (hvilket ville blive et mareridt for forbrugerne) er Amazon, Cisco, Google, Intel, Microsoft, Mozilla og Netflix nu gået sammen og har dannet The Alliance for Open Media.

Organisationen skal sikre, at fremtidens codec’er bliver standardiserede og anvendt alle vegne, og samtidig sørge for, at ingen tjener penge på codec’erne.

Kildekoden vil blive publiceret under en Apache 2.0-licens og skulle firmaerne have nogle af deres patenter involveret, sker patentbehandlingen under W3Cs regler. Det betyder, at ingen af virksomhederne kan få royalties af implementeringer af codec’et.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.