Forside Produkter Mobil

iOS 9 kommer 16. september

-

ios-9-beta-5-released-download-direct-links-install-apples-latest-developer-softwareEn del af traditionerne omkring iPhone-events er at det er der, hvor nye versioner af iOS og OSX også bliver officielt annonceret.

I dag var ingen undtagelse og vi ved nu, at iOS 9 dukker op 16. september og at El Capitan formentlig kommer 30. september. Det sidste er dog ikke nogen officiel annoncering, men det blev afsløret under en demo af den nye iPhone, hvor det stod i en mail fra Phil Schiller til Craig Federighi – med et ordentligt glimt i øjet, for der stod ”Apple Confidential and Super Secret” i bunden, selvom alle kunne kigge med.

Annonce:

De største nyheder i de to styresystemer blev allerede afsløret ved Apples WWDC-udviklerkonference i juni.

Den største nyhed i iOS 9 har betydning på tværs af alle iOS 9-enhederne, inklusive den nye Apple TV. Det er Siri, der har fået et ordentlig løft i kvalitet og forståelse, ikke mindst når det gælder kontekst. Det sidste betyder for eksempel, at du kan sige ”Mind mig om at ringe til min mor, når jeg kommer hjem”, i stedet for at skulle starte en reminder op og pege på et bestemt tidspunkt og en bestemt person i dine kontakter.

Det giver en mere samtale-agtig interaktion med Siri, hvilket mange sikkert vil sætte pris på, især når de skal kommunikere med Siri via Apple TV.

Derudover skulle iOS9 være mere effektiv, sådan at nyere iPhone-modeller kan få op til tre timer længere på batteriet, inden telefonen skal i laderen.

iOS 9 kommer også med Apples nye News-app, som Apple har satset ret hårdt på. Med News vil Apple én gang for alle rydde konkurrenter som Google News, Yahoo News og Flipboard af bordet og give folk en strømlinet nyhedsoplevelse.

el-cap-intro

OSX El Capitan bliver nu også sluppet ud til dem, der har Mac-computere. Den nye version af OSX byder især på forbedret ydelse, men OSX-brugere vil også kunne opleve, at Spotlight bliver nemmere at bruge, ligesom det bliver nemmere at styre de mange vinduer, man kan få åbnet op på skærmen.

For både iOS 9 og El Capitan gælder det, at notes-app’erne bliver forbedret med nye checkliste-funktioner og mulighed for at hive ting ind fra Safari og Maps. Sammenhænge bliver i det hele taget forbedret på tværs af OSX, sådan at Mail-app’en kan genkende navne, datoer og begivenheder i teksten og overføre disse til kalenderen – ligesom vi kender det fra iOS.

El Capitan har i øvrigt også en helt ny font på tværs af hele systemet, der (naturligvis) hedder San Francisco.

Annonce:
Forrige artikelApple Watch kommer i nye udgaver – men ikke i Danmark
Næste artikelTouch skærm til Raspberry Pi
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.