Forside * Nyheder

iOS hacket, snød Apples sikkerhedsprocedurer

-
Illustration: shutterstock.com / recordere.dk
Illustration: shutterstock.com / recordere.dk

Sikkerhedsniveauet er højt omkring Apple iOS, aligevel lykkedes det hackere at slippe igennem forhindringerne.

Er der noget brugere af Apples mobile produkter ikke er vant til så er det virus og malware.

Apples sikkerhedsprocedurer med godkendelse af hver app i App Store ser ud til at afvise eventuelle skumle apps ved porten så de aldrig når brugerne af iPhone eller iPad.

Annonce:

Men nu har også Apple-brugere oplevet deres første angreb. Hackere sneg lyssky kode ind i kendte apps. Det skriver Wired.

Indtil videre ser dette angreb ud til at være koncenteret omkring Kina. Her fik hackerne erstatet udviklingsværktøjet XCode med deres egen XCodeGhost, og fik kinesiske udviklere til at hente det fra en kinesisk server istedet for at hente den officielle fra Apple.

Så udviklerne troede de sad med det officielle udviklingskit fra Apple, istedet var det en hacket kopi der lagde ondsindet kode ind i de apps der blev udgivet.

Apps lavet med XCodeGhost vil scanne iOS-enheden og stjæle informationer. Det var bl.a. lykkedes hackerne at snige deres software ind i en populær kinesisk musikafspiller.

Apple meddelte søndag at de var igang med at rydde op i App Store og fjerne berørte apps.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.