Forside Produkter Mobil

Over 200.000 jailbreakede iPhones hacket

-
Illustration: shutterstock.com / recordere.dk
Illustration: shutterstock.com / recordere.dk

Har du en jailbreaket iPhone, er der risiko for at din iTunes konto er – eller bliver hacked. Lige nu opleves det værste hackerangreb på iPhones nemlig. Men det rammer kun telefoner der er jailbreaket.

Hacket skyldes en malware, der hedder KeyRaider, der slipper ind i iPhone via en uautoriseret app-store i Kina

Annonce:

Rammer kun jailbreak

For at kunne blive hacket kræver det at du har installeret og kørt Cyida-app’en, som giver adgang til andre ikke officielle App-butikker end Apples App Store.

Hackerne installerer så en bagdør, og har så adgang til kodeord, købskvitteringer og private sikkerhedsnøgler hvis disse er installeret.

Over 225.000 personer skulle være ramt, og skaden er primært sket ved at hackerne så har brugt de ramtes iTunes konti til at købe og betale for software på Apple App Store.

Kræver løsesum

Nogle brugere har fortalt at deres telefoner er blevet låst, og de kun vil kunne få en låst op via den kinesiske chat-tjeneste QQ.

Andre fortæller om køb på deres Apple konto som de ikke selv har foretaget.

Danmark officielt ikke ramt endnu

Der er frigivet en liste som fortæller at p.t. er der 18 lande som er ramt af KeyRaider malwaren, men at Danmark endnu ikke burde være berørt.

Der findes beskrivelser på hvordan man kan fjerne KeyRaider, men det bedste råd må jo være ikke at installere Jailbreak softwaren til at starte med.

Hvis man vil læse en længere engelsk beskrivelse af problemet, kan man læse nedenstående blogindlæg fra Palo Alto

Kilde: Palo Alto Network blogindlæg

Annonce:
Forrige artikelSony: PS4 Software 3.0 kommer snart
Næste artikelLG klar med tablet til underholdning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.