Forside Indhold og distribution Spil features

Spil test: PES 2016. Slår det FIFA?

-
PES 2016
PES 2016

Fodboldspillet Pro Evolution 2016 (PES) er klar i en ny og rost udgave. Vi anmelder det her.

Pro Evolution 2016 roses på diverse spilsites som det bedste fodboldspil i Pes serien – ja nogen strækker sig endda så langt at kalde det det bedste fodboldspil overhovedet.

Om det er det, er der nok mange FIFA fans der vil benægte. Begge spil har da også gode og dårlige sider.

Annonce:

 

PES 2016
PES 2016

 

Uovertruffent gameplay

Grafikken er opgraderet en smule fra sidste år, animationerne forbedret en hel del og der er kommet flere officielle licenser. Men der hvor spillet for alvor tager kegler er ved spillet på grønsværen.

Det er svært præcist at forklare, hvad det er der er så umådelig lækkert, men følingen med spillet er bare uovertruffen. Scoringer mod dig sker næsten altid som følge af fejl DU har begået, ikke AI´en.

Mål lavet af dig kan ligeledes tilskrives DIG og den måde du har sat angrebet op.. Derudover kan du foretage et hav af justeringer før og under kampene, og vel at mærke justeringer der virkelig har en betydning.

Spillerne er meget forskellige og det mærkes tydeligt om du har taget hensyn til den rette opstilling og start 11´er, i forhold til den måde din modstander spiller på.

Normalt spiller jeg hovedsageligt FIFA, men jeg må indrømme at Pes denne gang umiddelbart tager sejren på banen (jeg har i skrivende stund kun demoen fra FIFA 16 at sammenligne med).

Spillet er umådelig varieret, hurtigt og ja virkelig underholdende.

Det føles taktisk og teknisk spot on, AI´en god, der er saft og kraft i afslutninger (glem ALT om FIFAs fesne langskud), man er kort og godt bare med i kampen, uanset om du forsvarer eller angriber.

 

PES 2016
PES 2016

 

Manglende lækkerhed

Pes mangler stadig en masse i forhold til lækkerhed op til, under og efter kampene, og det er pokkers ærgerligt.

Kommentatorerne er ikke ret spændende , de manglende spiller- og klubnavne er virkelig irriterende (ja man kan downloade og overføre fra nettet, men stadig) og jeg føler desværre, at det sublime spil PÅ banen lider under manglerne UDENFOR banen.

For at sammenligne lidt med FIFA (jeg anmelder FIFA16 senere), så har FIFA serien normalt meget af den lækkerhed og sans for detalje udenfor banen som PES mangler.

 

PES 2016
PES 2016

 

Gamemodes

Pes byder på en forbedret udgave af karrieredelen Master League og derudover både online ligaer, My Club (Pes version af Ultimate Team), træningsøvelser, og Champions League, Europa League, Copa Libertadores mv.

 

Så hvad er vigtigst

Uanset hvordan man vender og drejer det så ender det tit i en battle mellem FIFA og PES.

Hvad er bedst? Svaret for mig er ikke så enkelt. Tager man kun og ser på spillet på banen så basker PES altså FIFA på mange parametre efterhånden.

PES har udviklet sig gevaldigt de sidste år, mens jeg synes FIFA er gået lidt i stå og kun har lavet minimale ændringer siden FIFA 12.

Men er det så nok at PES bare er godt PÅ banen? Nej det synes jeg desværre ikke at det er. For mig i hvert fald, tæller det udenfor banen mindst ligeså meget. Lækre menuer, god musik, rigtige hold og spillere og sans for detaljerne udenfor banen. De sidstnævnte ting mangler PES stadig

Så spørg dig selv, hvad er vigtigst for dig? Er det helhedsoplevelsen som FIFA leverer med bravour eller du mere til den helt fantastiske følelse i spillet på banen som PES i år virkelig nagler?

 

 

Tilgængelighed

Ude nu til PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Pc

Testet på PS4

Priser fra kr. 390 (se dagspriser)

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
8/10
Forrige artikeliPhone 6s er en bedre vandhund
Næste artikelVinyl slår gratis streaming i USA
spil-test-pes-2016PES har udviklet sig gevaldigt de sidste år, mens jeg synes FIFA er gået lidt i stå og kun har lavet minimale ændringer siden FIFA 12. I spillet savnes dog fortsat noget i forhold til lækkerhed op til, under og efter kampene. Men det ændrer ikke på at PES 2016 er umådelig varieret, hurtigt og ja virkelig underholdende.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.