Forside Nyheder

’Dragon’s Lair’ kan ende på filmlærredet

-

dragonslairEt af de største kuriosa i spilverdenen er formentlig ’Dragon’s Lair’ – arkadespillet, der i stedet for computergrafik benyttede sig af en laserdisc, som så afspillede videosekvenser afhængig af ens bevægelser.

Spillet kom frem i 1983, og mange kan sikkert stadig huske, hvordan man skulle vente i evigheder på at laserdisc’en fik sprunget hen til det rigtige sted, blot så man kunne se sin egen dødssekvens.

Men nu kan spillet ende med at blive til en film. De tegnefilms-sekvenser, Dragon’s Lair bestod af, var lavet af den tidligere Disney-animator Don Bluth. Han fik siden succes med ’Rejsen til Amerika’-tegnefilmene med den lille mus Fievel, samt ’Landet for længe siden’-filmene, der satte dinosaurer på det store lærred før ’Jurassic Park’.

Siden har Bluth stort set kun lavet fiasko-film, med ’Anastasia’ som eneste undtagelse. Måske er det derfor, han sammenmed partneren Gary Goldman nu forsøger at puste liv i ’Dragon’s Lair’ igen. Spillet blev på et tidspunkt lavet til en tegnefilmsserie, der dog ikke holdt ret længe, men på hjemmecomputer-platformene var opfølgere til det oprindelige arkadespil ret populære i 80’erne og 90’erne.

Det er formentlig nostalgien omkring disse spil, som Don Bluth forsøger at få folk til at reagere på. Han og Goldman har startet en Kickstarter-kampagne, der skal skrabe 550.000 dollar sammen til produktionen af en ’Dragon’s Lair’-tegnefilm i spillefilms-længde.

Eller det vil sige, de 550.000 skal gå til at lave en teaser-trailer, der forhåbentlig kan overbevise investorer om, at de skal spytte 70 millioner dollar i produktionen af  ’Dragon’s Lair’. Som altid med Bluths film, er der tale om håndtegnet animation, og hvis du vil støtte projektet (og få chancen for at deltage i en masterclass med Bluth) kan du gøre det her.

 

Annonce