Forside Nyheder

’Dragon’s Lair’ kan ende på filmlærredet

-

dragonslairEt af de største kuriosa i spilverdenen er formentlig ’Dragon’s Lair’ – arkadespillet, der i stedet for computergrafik benyttede sig af en laserdisc, som så afspillede videosekvenser afhængig af ens bevægelser.

Spillet kom frem i 1983, og mange kan sikkert stadig huske, hvordan man skulle vente i evigheder på at laserdisc’en fik sprunget hen til det rigtige sted, blot så man kunne se sin egen dødssekvens.

Annonce:

Men nu kan spillet ende med at blive til en film. De tegnefilms-sekvenser, Dragon’s Lair bestod af, var lavet af den tidligere Disney-animator Don Bluth. Han fik siden succes med ’Rejsen til Amerika’-tegnefilmene med den lille mus Fievel, samt ’Landet for længe siden’-filmene, der satte dinosaurer på det store lærred før ’Jurassic Park’.

Siden har Bluth stort set kun lavet fiasko-film, med ’Anastasia’ som eneste undtagelse. Måske er det derfor, han sammenmed partneren Gary Goldman nu forsøger at puste liv i ’Dragon’s Lair’ igen. Spillet blev på et tidspunkt lavet til en tegnefilmsserie, der dog ikke holdt ret længe, men på hjemmecomputer-platformene var opfølgere til det oprindelige arkadespil ret populære i 80’erne og 90’erne.

Det er formentlig nostalgien omkring disse spil, som Don Bluth forsøger at få folk til at reagere på. Han og Goldman har startet en Kickstarter-kampagne, der skal skrabe 550.000 dollar sammen til produktionen af en ’Dragon’s Lair’-tegnefilm i spillefilms-længde.

Eller det vil sige, de 550.000 skal gå til at lave en teaser-trailer, der forhåbentlig kan overbevise investorer om, at de skal spytte 70 millioner dollar i produktionen af  ’Dragon’s Lair’. Som altid med Bluths film, er der tale om håndtegnet animation, og hvis du vil støtte projektet (og få chancen for at deltage i en masterclass med Bluth) kan du gøre det her.

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee opdaterer på web og teaser ny tv-boks
Næste artikelWindows 10-opdatering til Xbox One kommer 12. November
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.