Forside Nyheder

JPEG-billeder kan få DRM ombord

-

drmjpgMan skulle ellers tro, at indholdsproducenter havde lært lektien: Copyright er vigtigt, men man får ikke folk til at respektere denne rettighed ved at bruge digital kopibeskyttelse.

Det har musikbranchen lært, og filmbranchen forsøger ikke helt lige så hårdt på at kopibeskytte, som de engang gjorde.

Annonce:

Men nu er det fotografiernes tur. I hvert fald dem, der komprimeres med JPEG-standarden. Joint Photographic Expert Group har netop annonceret et initiativ, de kalder for ’Privacy & Security’.

Idéen med initiativet er, at DRM-beskyttelse af JPEG-filer både vil skrue ned for den ulovlige kopiering af JPEG-billeder, men også vil kunne beskytte både professionelle og amatør-fotografers private informationer. Metadata om, hvor billedet er taget og med hvilket kamera, etc. vil kun være tilgængelige, hvis skaberen tillader det.

Problemet er naturligvis, at der er opstået et helt økosystem omkring JPEG-billeder, hvor de bruges til memes og som kommunikation mellem mennesker på f.eks. Instagram og Facebook.

JPEG har allerede JPEG2000-standarden, som tillader DRM, men spørgsmålet er, om folk ikke bare begynder at bruge et format i stedet, såsom PNG.

Foreløbig er initiativet kun et forslag, så vi må se, om det får ben at gå på.

Annonce:
Forrige artikelKing Kong møder Godzilla i 2020
Næste artikelNetflix overvejer at lave tv-nyheder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.