Forside Produkter Gadgets

Microsoft overrasker: Her er Surface Book

-

surfacebookEn MacBook Pro-rival fra Microsoft? Jeps, du læste rigtigt!

Microsoft har netop overrasket alle – og formentlig gjort deres OEM-partnere sure – ved at lancere deres helt egen laptop.

Surface Book er en hybrid, hvor tastaturet kan foldes hele vejen rundt, så laptoppen bliver til en tablet. På den måde minder den om Lenovos Yoga-modeller eller HPs x360-modeller, som Microsoft også var med til at udvikle. Tastaturet er dog aftageligt.

Men der er tale om en meget kraftigere computer, der ligger tættere på MacBook Pro end en tablet-hybrid. Den fås med 6. Generations i5- og i7-processorer og kan fås med en nVidia GeForce GPU med 1GB dedikeret hukommelse, så den kan afvikle grafiktunge spil. Den fås med 8 eller 16GB RAM og op til 1TB lagerplads.

surfacebook2

Skærmen er en 13,5” PixelSense-touchskærm med en opløsning på 3000×2000 pixels, og den har arvet Surface-features som en medfølgende pen og 12 timers batterilevetid. Inklusive tastaturet vejer den tæt på 1,6 kilo, hvilket er mere i MacBook Pro-klassen end i MacBook Air-klassen.

At der er tale om et Microsoft-angreb på MacBook Pro lagde Microsoft ikke skjul på, da de proklamerede, at Surface Book er dobbelt så hurtig som en MacBook Pro.

Men her er de dårlige nyheder: Foreløbig kommer Surface Book ikke til salg i Danmark. Det siger Microsoft i en email til Recordere. Hvis man finder på at købe den hjem fra udlandet, er Microsofts startpris 1499 dollar, eller lige omkring 10.000 kroner før danske afgifter.

Annonce