Forside Nyheder

Verdens måske bedste højtttaler: BeoLab 90

-

2015-10-06 09.37.11

BeoLab 90 er verdens nok mest avancede stereo-højttalere, der kombinerer teknologier som normalt ikke mødes – eller høres – i highend Hi-Fi.

De i alt 18 højttalere indeni et sæt BeoLab 90 drives af hver sin forstærker og DSP (digital signal processor) og spiller i forskellige retninger. Nogle højttalerenheder sender lyden ud foran, andre til siden og nogle bagud.

Annonce:

Når der lyttes til musik fra højttalere, så er det typisk kun 1% af rummets lyd der kommer fra højttaleren selv. De øvrige 99% er reflektioner fra rummets interiør og vægge.

I BeoLab 90 styres lyden præcist af de mange DSP-kredsløb og højttalerenheder, så der kompenseres for uønskede lyde og reflektioner i det samlede lydbillede. En avanceret rumkorrektion med mikrofoner der konstant måler på rummet og korrigerer.

Korrektionerne udføres med teknologier som “Beam Width Control” og “Beam Direction Control” der nøje styrer lyden derhen hvor den ønskes, både den direkte ønskede lyd og de korrektioner der kompenserer for rummets akustik.

Begge højttalere samarbejder om at skabe lydbilledet. Selvom det kun måtte være venstre kanal som der er direkte musik i, så vil højre kanal fortsat være aktiv i arbejdet med avanceret rumkorrektion.

Resultatet er stereo-højttalere der spiller rent og præcist, ulig noget hørt før.

De revolutionerende trådløse BeoLab 90 er Bang & Olufsens mest avancerede højttalere til dato, og må være kandidat til at være verdens mest avancerede aktive HiFi stereo-højttalere i serieproduktion.

Noget helt unikt i markedet, men med et prisskilt på en halv million kroner for et sæt, der er det også luksuslyd for de få.

Men mon ikke B&O arbejder videre på de lydteknologier der er skabt til Beolab 90 så der kan skabes andre og billigere højttalere over tid, der bygger på den udvikling og de erfaringer som ingeniørene hos B&O har fået med denne særegne højttaler.

 

Opfølgning:

Skønheden eller udyret? Her er BeoLab 90

 

Opfølgning:

Skønheden eller udyret? Bag om BeoLab 90

 

Annonce:
Forrige artikelMicrosoft overrasker: Her er Surface Book
Næste artikelRettighedsadvokat konkurs
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.