Forside * Nyheder

Apple tager et skridt henimod indendørs ”GPS”

-

indoorsurvey

GPS har revolutioneret vore liv, men har stadig én stor mangel: Det fungerer ikke indendørs.

Med andre ord kan vi let finde hen til indkøbscentret, men når først vi er indenfor, er vi overladt til vores gode, gamle retningssans, når vi skal finde rundt.

Annonce:

Det har Apple forsøgt at gjort noget ved i flere år, blandt andet som en af funktionerne i deres iBeacon-projekt. For omkring et år siden lancerede de så Apple Maps Connect, der gav indehavere af større bygninger, hvor der flyder en million eller flere mennesker igennem i løbet af et år, mulighed for at indsende kortdata, der så kunne dukke op på Apple Maps. Google har et lignende projekt i gang.

Ved hjælp af en kombination af forskellige, trådløse teknologier såsom WiFi, Bluetooth og RF, kan Apple så placere f.eks. en iPhone-ejer i det indendørs miljø, så vedkommende kan navigere med sin telefon.

Nu har Apple så taget endnu et skridt henimod denne virkelighed. De har lagt en app i App Store, der ikke dukker op via søgninger, men som kan tilgås med et direkte link. Det skriver The Verge.

App’en hedder Indoor Survey App, og den giver mulighed for, at man kan gå rundt inde i en bygning med sin iPhone og sætte markeringspunkter ind, hvorefter app’en bygger et kort op, som så kan bruges til forskellige ting. Dels kan det bruges til at give brugerne tilbud, afhængig af hvor de f.eks. befinder sig i en butik – som iBeacon-teknologien blandt andet er blevet skabt til.

Men det kan også bruges til at generere kortdata, der så kan sendes ind til Apple, så de kan blive inkluderet i Apple Maps.

Apple har ikke udtalt sig officielt om app’en, men meget kunne tyde på, at Indoor Survey App er endnu et led i en strategi, der skal gøre det lige så nemt for os at navigere inde i bygninger som uden for.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.