Forside Nyheder

David mod Goliat. B&O i retten mod LG og Philips.

-
B&O, Bang & Olufsen, butik logo
Foto: recordere.dk

En bemærkelsesværdig sag kører i retten. Giganterne Philips og LG har sagsøgt Bang & Olufsen.

B&O endt i et bemærkelsesværdigt slagsmål, hvor de er blevet sagsøgt at giganterne LG og Philips, i en sag som B&O kan ende med at vinde. Det skriver Børsen.

Sagen tager sin begyndelse i optrævlingen af et kartel der bestod af Philips, LG, Samsung, Thomson, Toshiba og Matsushita (nu Panasonic) der i 2012 blev idømt en erstatning af EU’s Konkurrencemyndighed på 11 mia. kroner.

Annonce:

De blev dømt for ulovlig karteldannelse, for at have aftalt priserne på billedrør. De ankede dommen men i september i år blev den stadfæstet af EU-Domstolen.

 

Philips og LG har sagsøgt B&O

Elektronikgiganterne LG og Phillips, der har leveret billedrør til B&O i perioden med prisaftaler, er nu gået i direkte slagsmål med Bang og Olufsen. Slaget står ved Sø- og Handelsretten her i Danmark.

Men hvorfor lægger Philips og LG sag an og ikke omvendt. Det er jo B&O, og andre producenter af TV og computer-monitorer, der eventuelt er blevet snydt?

Jo, det sker for at afværge et større erstatningskrav fra netop Bang & Olufsen. Advokat Peter Stig Jakobsen forklarer til Børsen, at LG og Phillips forsøger at sikre sig, at en eventuel kommende erstatningssag bliver ført i Danmark.

Det skyldes blandt andet at der i det danske retssystem er en relativt kort forældelsesfrist. De ulovlige prisaftaler kan gå tilbage til 1996, men ved at sagen føres i et land med kortere forældelsesfrist kan de slippe billigere end hvis retsagen var blevet ført i et land med længere forældelsesfrist.

 

Stor signalværdi for B&O

Mens det for LG og Phillips handler om at begrænse tabene, så handler det for B&O om at få holdt LG og Phillips ansvarlige.

“Det vil have en enorm signalværdi, hvis B&O kan få rettens ord for, at selskabet er blevet trynet”, siger Morten Imsgaard, der er senioranalytiker i Sydbank, til Børsen.

En sådan retssag kan trække ud i årevis og kan ende med et forlig.

 

Annonce:
Forrige artikelTDC Play relanceret på nettet
Næste artikelStofa: Vores priser stiger også.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.