Forside Nyheder

Hjælp tjekkisk pirat med at slippe for bøde – se hans YouTube-video

-

jakubFEn tjekkisk software-pirat har fået en lidt usædvanlig straf.

Manden, der blot kendes under navnet Jakub F, er den første softwarepirat, der er blevet dømt ved en tjekkisk domstol. Han har fået tæt på to millioner kroner i bøde for at dele software ulovligt.

Annonce:

Det er ikke ligefrem penge, alle og enhver lige kan hoste op med, så Jakub F. har indgået et forlig med softwarerettigheds-organisationen BSA (Business Software Alliance) om at afsone en straf på en lidt mere utraditionel vis.

I en YouTube-video gør han bod og opfordrer andre til at lade være med at begå de samme fejl som han gjorde, og til at holde sig til lovlig software.

Ifølge forliget med BSA får Jakub F. nedsat sin bøde til et mere menneskeligt beløb, hvis hans video kan nå op på 200.000 views. I skrivende stund har videoen lige rundet 161.000 views.

Videoen er på tjekkisk, men budskabet står nok rimelig klart for enhver. Du kan se den – og dermed hjælpe Jakub F. hen mod en mere human bødestraf – her.

Annonce:
Forrige artikelOnePlus vil ikke erstatte ‘farligt’ USB-kabel
Næste artikelBlack Friday premiere en fuser. Netsider gik i sort på stribe.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.