Forside * Nyheder

Pirate Bay-stifter laver politisk kunst

-

kopimashinSå er Peter Sunde på banen igen.

Efter at have udstået sin fængselsstraf, er han nu i gang med at etablere sig i offentlighedens øje som debattør, foredragsholder og…kunstner.

Annonce:

I forbindelse med en svensk udstilling af digitalt inspireret kunst ved navn ’Konsthack’ har Sunde bygget en Raspberry Pi-maskine, der ikke laver andet end at kopiere en mp3-fil hele tiden.

Maskinen kopierer en mp3-udgave af Gnarls Barkley’s sang ’Crazy’ 100 gange i sekundet og viser så samtidig det påståede eller teoretiske tab, musikbranchen oplever, på en lille skærm.

Formålet med ’Kopimashin’, som værket hedder, er at vise, at kopier i sig selv ikke har nogen værdi, som er Sundes politiske grundindstilling.

Du kan se en lille video herunder, der viser ’Kopimashin’ i aktion. Overtegnede skribent kunne dog ikke lade være med at blive mindet om, at ordspillet med ’kopimaskine’, når det gælder kopiering af musik allerede blev bragt på banen af Adam and the Ants i 1979 – så den klassiske video er også inkluderet.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.