Forside Indhold og distribution Musik

Under hver 10. vælger musikstreaming efter lydkvalitet

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

DR rapport: Apple Music har slået Tidal, Deezer og Google i Danmark. Dette i et streaming-marked hvor lydkvaliteten vægtes lavt.

På knap et halvt år er det lykkes Apple Music at blive den tredjestørste musiktjeneste i Danmark, omend der er et stykke vej op til nr. 1 og nr. 2.

Det viser tal fra DR Medieforsknings rapport “Medieudviklingen 2015”. En rapport der officielt først udgives sidst i januar, men som DR Nyheder har “smugkigget” i.

Annonce:

Det er samme rapport som fortæller at 4 ud af 10 danskere nu lytter til streaming musik.

Størst indenfor musikstreaming i Danmark er Spotify. Hele 60% af dem der streamer musik herhjemme gør det igennem denne musiktjeneste.

Nr. 2 på listen er TDC Play som benyttes af en tredjedel af de danske streaming-forbrugere.

Apple Music bruges af 9% af danskerne nu og det rækker til en tredjeplads, foran konkurrenter som Deezer, Tidal og Google Play Music.

På spørgsmålet om hvorfor Spotify foretrækkes svarer 41% af brugerne at det skyldes muligheden for gratis reklamebetalt musikstreaming.

Derimod er det ifølge rapporten under hver 10. der vælger streamingtjeneste ud fra lydkvaliteten.

 

Annonce:
Forrige artikelFupside foregiver at være Elgiganten
Næste artikelSvensk GPS tracker klar til at finde det du savner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.