Forside Baggrund

BBC tester film der tilpasses hver seer personligt

-
Screenshot fra BBC video
Screenshot fra BBC video

Forestil dig en film der ændrer karakter automatisk, hvor scener og action skifter alt efter hvem der kigger med.

Vi har forskellige præferencer med film. Nogle vil helst have at det går lidt tjept og har godt med action, andre vil gerne have lidt mere tid til fordybelse. Og måske er den ene karakter i filmen lidt mere spændende end den anden.

BBC har en udviklingsafdeling der forsker i fremtidens TV, og her arbejder de med et projekt som de kalder “Visual Perceptive Media”.

 

Personlig tilpasning

Her testes ideer til hvordan fremtidens film kunne tage sig ud, og der forskes i muligheden for at udsende film der automatisk tilpasser sig seerne.

Det duer selvfølgelig ikke hvis der sidder en hel familie foran skærmen med hver deres ønsker, men hvis filmen nu streames personligt, kan den ændre karakter på områder som hastighed, længde på scener, farve, lyd, fokus på persongalleri mv.

Visual Perceptive Media er noget BBC har talt om i flere år, men nu er projektet ved at tage form.

 

Lærer dine præferencer

BBC tester en app der via en række spørgsmål lærer seerens præferencer og kombineret med køn, alder osv. tilpasses den streamede filmoplevelse automatisk til dette.

Forskerne forestiller sig at i fremtiden vil oplysninger om seerens foretrukne fokus kunne indhentes mange steder fra.

Forskningen i de personlige film er afprøvet på en lille fokusgruppe i en lukket test, men BBC arbejder lige nu på en prototype der skal bruges til at udføre en meget bredere test i offentligheden.

Der er lagt en video ud om projektet. Se den her.

 

Annonce