Forside Nyheder

Denne professorterning er et 3D-hologram

-

professorterningSå er det her – det første 3D-hologram i farver.

Lige siden verden så prinsesse Leia trygle Obi-Wan Kenobi om hjælp i den førstproducerede Star Wars-film fra 1977, har hologram-fantasien huseret.

Annonce:

Men problemet er naturligvis, at det er ret umuligt, i virkelighedens verden, at projicere noget på ren luft. Der arbejdes lige nu på et system, hvor man kan omdanne luften til plasma under selve projektionen, men det er langt ude i fremtiden.

3D-hologrammer i begrænsede rammer har man dog arbejdet i et stykke tid – problemet er dog, at de indtil nu kun har været monokrome.

Men nu siger koreanske forskere, at de er kommet et langt skridt videre. Ved at bruge en samling af lasere og en diffraktionsmetode, har et konsortium med navn ETRI (ledet af LG) nu præsenteret en professorterning i farver, der hænger frit i luften. Den er ca. 7,5 centimeter på hver led og kan ses i nedenstående video.

ETRI siger i øvrigt, at de allerede om 5-6 år, i 2021, vil producere et 10-tommers ”tv”, der udelukkende kører som et 3D-hologram. Wow. Hvis det flimrer lige så meget som det her hologram kan undertegnede journalist dog godt vente et par år mere.

 

Annonce:
Forrige artikelSongza sang sin sidste sang
Næste artikelNæste generation Apple TV gøres klar (rygte)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.