Forside Produkter HiFi & Surround

Qobuz hi-res streaming endte i pengemangel

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Streaming-tjenesten Qobuz løb tør for penge inden de nåede til Danmark med hi-res streaming.

På IFA-udstillingen i Berlin der præsenterede Sony streaming-tjenesten Qobuz som den første hi-res 24-bit streamingtjeneste i skandinavien og andre europæiske lande.

Qobuz har et musikkatalog på lige nu 45.000 titler i 24-bit / 192 Khz men udvider løbende. Udover hi-res numrene så har de også 30 mio. musiknumre liggende i CD-kvalitet FLAC.

Annonce:

Multirum streaming fra Bluesound er et af de systemer der understøtter Qobuz.

 

Radiodødt med mulig comeback

Men efter IFA blev der radiodødt omkring projektet. Det viste sig et par måneder senere at det skyldtes at kassen var tom.

Qobuz gik i betalingsstandsning.

Men måske er der aligevel et håb om overlevelse. To potentielle købere har meldt deres interesse til retten i Paris. Det skriver What HiFi.

Retten vil træffe en endelig afgørelse den 29. december, om et af de to bud på overtagelse af Qobuz kan godkendes. Qobuz selv er optimistiske og håber at være på fode igen i 2016 så aktiviteterne kan genoptages.

Imellemtiden er konkurrenten Tidal kommet på banen, og de ventes at annoncere deres hi-res streaming på CES-udstillingen om få uger.

 

Annonce:
Forrige artikelDenne udvidelse blokerer Star Wars-spoilere
Næste artikelGodt nyt: House of Cards er tilbage til marts
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.