Forside Indhold og distribution Musik

Her er årets mest populære artister

-
Rasmus Seebach er populær (foto: IFPI)
Rasmus Seebach er populær (foto: IFPI)

For femte gang i historien indtager Rasmus Seebach førstepladsen på årets samlede Album Top-100. Ingen Ka’ Vente er årets bedst sælgende album, mens Major Lazer & DJ Snake feat. MØ står for det bedst sælgende track i 2015 med hittet Lean On.

Dansk musik står stadig stærkt hos de danske forbrugere. I hvert fald hvis man kigger på IFPI’s officielle albumhitliste for 2015, hvor 5 ud af de 10 bedst sælgende album er danske. Rasmus Seebach topper endnu engang listen og har intet mindre end 4 album på den samlede top-100, heraf to i top-10. Også Lukas Graham markerer sig på listen med Blue Album som det næstbedst sælgende album, og samtidig er debutalbummet fra 2012 også at finde på listen.

På albumlistens top-10 er det især solister, der dominerer. Ed Sheeran indtager albumlistens tredjeplads, og også artister som Adele, Sam Smith, Justin Bieber, Shawn Mendes og Marie Key er blandt de ti bedst sælgende album. 2015 har dermed også i høj grad været et år i popmusikkens tegn.

MØ til tops

2015 har også været et år, hvor MØ har været på alles læber. Storhittet Lean On med Major Lazer & DJ Snake feat. MØ lander da også solidt på tracklistens førsteplads. Tracklistens andenplads er DMA-vinderen OMI med Cheerleader, mens tredje- og fjerdepladsen indtages af Ellie Gouldings Love Me Like You Do og Wiz Khalifa feat. Charlie Ptuth med See You Again. Lukas Graham indtager tracklistens femteplads med 7 Years, og faktisk har det succesfulde band hele fire tracks på listen. Dermed er Lukas Graham den artist, der har flest tracks i top-100.

Lasse Lindholm, kommunikationschef i IFPI, glæder sig over dansk musiks pondus i 2015:

“Danskernes foretrukne musikformat er streaming, hvor man har adgang til næsten al musik i verden. Alligevel er det danske artister, der topper hitlisterne for 2015. Det siger noget om dansk musiks høje niveau. Og når man samtidig tænker på den internationale opmærksomhed, danske artister har skabt i det forgangne år, er der bestemt grund til at se frem til musikåret 2016.”

Bagom hitlisterne

Album Top-100 er listen over de 100 mest solgte albums og EP’er og er en kombination af fysisk salg, download og streaming.

Se Album Top-100 for 2015 her.
Se Track Top-100 for 2015 her.

Begge lister dækker perioden uge 1 til og med torsdag uge 52 2015 og er udarbejdet af analysevirksomheden M&I Service.

Kilde: IFPI, Pressemeddelse

Annonce