Forside Produkter Gadgets

TEST af Nexus 6P: Bedste Android vi har set til dato!

-
Google Nexus 6P fra Huawei. (foto: recordere.dk)
Google Nexus 6P fra Huawei. (foto: recordere.dk)

Vi har testet Huawei’s Nexus 6P som vi må konstatere er den bedste Android telefon vi har testet til dato. Aldrig har Android føltes så rigtigt.

Da Huawei tilbød os at teste Google Nexus 6P, tog det ikke mange sekunder at sige “ja tak”. Især fordi Nexus telefonerne ofte er det bedste inden for Android verdenen, og fordi Google er ved at have styr på hvordan Android operativ systemet skal være når det gælder stabilitet, ydeevne og batteriforbrug.

Rejsen mod et bedre operativsystem startede for alvor med Android 5 Lollipop, men med Android 6 Marshmallow føles et kvantespring som man som iOS bruger kan kigge misundeligt på.

Annonce:

Men nok om operativsystemer lige nu, lad os se på den smarte Nexus 6P telefon.

 

Kineserne er ikke længere “bare kinesere”

Da kinesiske Huawei meldte sig på banen for nogle år siden, og sagde de ville tages seriøst, var der mange der tænkte OK, så leger vi det.

Det er der ikke mange der gør mere, for Huawei har stille og roligt klatret op af listen over populære mærker og mange af deres telefoner har et flot og tidsløst delsign.

Og med en blåstemplet Google Nexus telefon, så er Huawei nu i samme klasse som Samsung og LG. Og med Nexus 6P tager Huawei kampen op med sine koreanske brødre på flere områder.

 

Kamera og fingeraftryklæser på Google Nexus 6P fra Huawei. (foto: recordere.dk)
Kamera og fingeraftryklæser på Google Nexus 6P fra Huawei. (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Nexus 6P kommer i en flot æske indeholdende telefonen, hele to USB Type-C kabler og en USB oplader. Det ene kabel kan bruges til at lade fra computere, mens det andet er et rent USB-C til C kabel.

Telefonen er ved første øjekast elegant i sit design, og selvom mange har kastet stærke kommentarer imod måden som Huawei har valgt at designe området omkring kameraet på bagsiden, så lad det straks være sagt, at det på ingen måde føles mere forkert end alle de andre kameraer som “stikker ud” af andre telefonmodeller. Kameraet er på 12.3 megapixel, med en sensor som virker rigtigt godt i de fleste lysforhold.

På bagsiden finder man i øvrigt også Nexus 6P’s fingeraftryklæser, der fungerer hurtigt og præcist på et niveau hvor selv iPhone 6S må se misundeligt til.

Kassen er i gråt aluminium, og virker solid og helstøbt. På højre side finder man volume samt tænd/sluk knap. I bunden finder man et USB Type-C stik som gør man aldrig igen kommer til at kæmpe med at sætte kablet ind den rigtige vej, og i toppen af telefonen finder man et mini-jack.

Glasset foran 5.7” QHD skærmen er Gorilla glas 4, og går til kant hele vejen rundt på fronten. På fronten finder man også et 8 megapixel kamera.

 

 

Super god performance

Huaweis Google Nexus 6P kommer med en Snapdragon 810 V2.1

Den kører Qualcomm’s 64 bit octa-core processor ved 2 Ghz på fire kerner og 1.55 Ghz på 4 andre kerner, så den kan ballancere strømforbrug og ydelse efter behov.

Desuden er det en Adreno 430GPU der trækker grafikken, og så har Nexus 6P 3GB RRAM.

Uanset hvor mange programmer vi kørte oplevede vi aldrig hakken eller dårlig performance uanset om det var på spil eller videoafspilning.

På Antutu test fik vi score 56.321, der placerer telefonen foran LG G4 og HTC M9, men under Samsung Galaxy S6.

Og på Geekbench scorede telefonen 1.278 på single-core og 4.482 på multi-core, der også placerer Nexus 6P blandt de bedste.

Selvom Nexus 6P ikke er topscorer i nogle af testene, kan jeg kun sige at lige nu sidder jeg med oplevelsen at Nexus 6P i kombination med en ren Android 6 performer bedre end den Samsung Galaxy S6 edge som ligger på bordet ved siden af den.

 

Skærmen

Skærmen har 2.560 x 1.440 i opløsning med 518 PPI, og har noget af det skarpeste billede vi har set.

Det samme gælder med afspilning af video og gengivelse af billeder. Alt stod knivskarpt og imponerende.

Nexus 6P har også Adaptive Display funktionalitet, som gør at hvis du får beskeder, eller løfter telefonen, så kommer der et gråligt notifikationsområde, der diskret viser dig notifikation og klokkeslet.

 

Android 6 Marshmallow

Vi skal ikke anmelde det nye Android, men blot konstatere at sidde med en Nexus telefon helt fri for bloatware, og med den nye Android 6 på, er en fantastisk oplevelse.

Interfacet er rent og pænt, og for folk der kommer fra Android 5, er der visuelt ikke den store forskel, men på performance og helhed virker Android 6 bare rigtigt.

Performance er helt i top, og skift mellem programmer foregår hurtigt og uden hakken. I det hele taget så er det en sand fornøjelse at sidde med Nexus 6P med Android 6, fordi alting bare fungerer.

En af de ting som jeg er helt vild med er “Doze” funktionen, der gør at Android holder øje med hvor meget din telefon bevæger sig, og den går så i en strømsparer funktionalitet, der gør at en hel nat kan klares på ganske få procent batteriforbrug.

Jeg er også vild med at du nu kan styre privatliv og notifikationer per app, så du selv vælger om hvilke apps der må bruge kamera, og sende dig notifikationer på samme måde som man gør på iOS.

Det er også Android 6 der gør at man nu har en standard for fingeraftryklæsere. Den hedder Nexus Imprint, og det er også den som Nexus 6P bruger.

På alle måder er Android 6 Marshmallow en god og positiv oplevelse, og kombinationen Nexus 6P og Android 6 er bare god.

 

Fantastisk kamera

Kameraet på Nexus 6P er på 12.3 megapixel uden optisk billede stabilisering, men det mærker man ikke, og kameraet performer rigtigt godt i de fleste lysforhold.

Kameraet tilbyder også video i op til 4K/UHD i 30fps.

Kameraet tager rigtigt gode billeder, men kan stadig ikke konkurrere med Samsung Galaxy S6 serien eller iPhone 6S for den sags skyld. Men det tager rigtigt gode billeder i alle lysforhold.

Kamera app’en er meget simpel, og skift mellem video og almindelig billedoptagelse er noget så let som at swipe mellem skærmene.

Jeg har lavet en video hvor jeg har optaget i 1080p og i 4K/UHD. Da Vimeo ikke understøtter 4K/UHD har vi scaleret den til 1080p bagefter.

Men leder du efter en god top performer, nødvendigvis ikke den bedste, men som samtidig har fantastisk batteritid, så skal du helt klart kigge på Google Nexus 6P.

 

 

God Batteritid også

Google Nexus 6P kommer med et kraftigt 3.450 mAh batteri, som let holder hele dagen. Selv med hårdt brug havde vi over 20-30% tilbage om aftenen når vi skulle i seng.

Og så gør det jo ikke noget at den har USB Type-C, så en fuld opladning kan klares på 1 time og 40 min.

En sjov detaljer er at man med USB Type-C kan lade en anden telefon, så sidder du i en lufthavn, og er ved at løbe tør for strøm, kan du lades op fra en anden USB Type-C telefon (hvis en af jer da har husket kabel).

USB Type-C på Google Nexus 6P fra Huawei. (foto: recordere.dk)
USB Type-C på Google Nexus 6P fra Huawei. (foto: recordere.dk)

Ingen plads til SD kort

Efterhånden er det færre og færre telefoner der har plads til ekstern hukommelse, og Nexus 6P er ingen undtagelse, og derfor skal du vælge mellem 32GB, 64GB og 128GB lagerplads når du køber din telefon.

Det betyder at du skal være meget opmærksom på hvad du skal bruge din telefon til, og herfra skal der lyde en anbefaling om at se bort fra den mindste størelse

 

God antenne og samtalekvalitet

Selvom de færreste efterhånden bruger deres telefon til almindelig tale i samme målestok som de bruger den til internet og chat, så syntes jeg da lige at jeg vil nævne at både antenneforhold og samtalekvalitet var rigtigt god.

I mit område havde jeg 4G/LTE hele tiden, det samme kan jeg ikke sige når jeg bruger iPhone 6S Plus.

Lyden var klar og tydelig, og datahastigheden var i top de fleste steder.

 

Konklusion

Huawei’s Nexus 6P er en fantastisk telefon. Hverken mere eller mindre. Telefonen er en super-performer, og kameraet tager rigtigt gode billeder og video.

Batteriet er helt i top, og designet er en smagssag, men er du til store telefoner og gerne vil have det bedste inden for Android, så er Google Nexus 6P det bedste bud vi har testet indtil nu.

Vi er vilde med den rene Android 6 oplevelse, som er den bedste Android indtil videre, og så virker telefonen bund solid.

Vi giver Google Nexus 6P de bedste anbefalinger herfra.

Pris:

Google Nexus 6P koster fra ca. 4.900 kr. for 32GB til 5.800 for 128GB, men du kan altid checke dagspris her.

 

Specifikationer

Størrelse: 159.3 x 77.8 x 7.3mm
Vægt: 178 grams
Skærm: 5.7″ – Corning® Gorilla® Glass 4
Batteri: 3450 mAh
USB Type-C for fast charging
Kamera:
Bag: 12.3 MP2; 1.55 μm; f/2.0
Front: 8 MP
Processor
Qualcomm® Snapdragon™ 810 v2.1, 2.0 GHz octa-core 64-bit
Adreno 430 GPU

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Design
Performance
Kamera / Video
Samtale kvalitet
Pris
Forrige artikelTEST: Er Chromecast Audio i multirum en Sonos-killer?
Næste artikelApple åbner hemmelig forskning i Taiwan
test-google-nexus-6p-android-smartphoneHuawei’s Nexus 6P er en fantastisk telefon. Hverken mere eller mindre. Telefonen er en super-performer, og kameraet tager rigtigt gode billeder. Så hvis du vil have den bedste Android telefon lige nu, så kig ikke videre.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.