Forside Indhold og distribution Film

’The Force Awakens’ slog (næsten) alle rekorder

-

starwarsGanske som ventet blev den syvende Star Wars-film en gigantisk succes i dens åbningsweekend.

Alene på de første 24 timer indspillede ’Star Wars: The Force Awakens’ 120 millioner dollar i USA alene og slog dermed den rekord, som var blevet sat af ’Jurassic World’ tidligere på året.

Det samme princip gjaldt for hele weekenden, hvor filmen samlet har indspillet 238 millioner dollar i USA.

Dermed fik George Lucas ret. Da filmen havde gallapremiere for en uge siden i Hollywood, mødtes Lucas og ’Jurassic World’-produceren Frank Marshall på den røde løber. Marshall sagde til Lucas, at han jo lige skulle huske, at Jurassic World er nummer ét, hvortil Lucas svarede at ’The Force Awakens’ ”will crush you like a bug!”.

På et enkelt område holder Jurassic World dog stadig rekorden for største åbningsweekend, og det er, når man ser på det globale marked. Her indspillede ’The Force Awakens’ ”kun” 517 millioner dollar mod ’Jurassic World’s 524,9 millioner dollar.

Denne sammenligning er dog ikke helt rimelig, eftersom ’Jurassic World’ havde Kina i dens globale premiere, og det havde ’The Force Awakens’ ikke.

Ud over USA blev ’The Force Awakens’ også den rent økonomisk største filmpremiere nogensinde i Danmark, Sverige, Norge, Island, Finland, Tyskland, Østrig, Storbritannien, Polen, Rumænien, Ungarn, Bulgarien, Kroatien, Serbien, Australien, New Zealand, Ukraine og Rusland, ifølge Movieweb.

Annonce