Forside Nyheder

Frit valg af tv-signaler for alle

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Stavnsbinding af tv-signaler skal ophæves ved lov, lovforslag på vej.

I dag ventes regeringen at fremsætte det lovforslag der skal slippe tv-signalerne fri for alle, altså ophæve tvungen tilslutning til bestemte tv-signaler og tv-pakker. Det skriver DR.

Det er hver fjerne husstand (650.000) der i dag er stavnsbundet til en bestemt tv-distributør, det fælles valg for lejerne og andelshavere i boligforeninger, men det ønsker regeringen nu at gøre op med.

Det at man ikke kan vælge tv-pakkerne fra og gå på ren streaming, eller sætte en stueantenne op og trække signalerne ned fra luften selv, anses af parterne bag lovforslaget for gammeldags og forældet.

“Det er dybest set nogle ordninger, der har overlevet sig selv. Det giver god mening at gøre op med det for at give folk den optimale frihed, og for at folk ikke skal betale for noget, de ikke ser”, fortæller Venstres medieordfører Morten Løkkegaard til DR.

Ifølge en analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan lejerne spare 68 mio. årligt hvis der kommer fri konkurrence på tv-signaler.

 

Gælder ikke sløjfeanlæg

Loven omfatter ikke de ca. 130.000 husstande der er tilsluttet et gammelt sløjfeanlæg, hvor alle i egendommen modtager samme signaler.

 

Annonce