Forside Nyheder

Det viste Microsoft frem på BUILD

-

BuildMicrosofts BUILD-udviklerkonference for 2016 er blevet skudt i gang.

Som det er kutyme, holdt Microsoft en keynote med en række nyheder, men var de store nyheder primært på udviklingssiden og ikke så meget noget, der påvirker slutbrugerne.

Annonce:

Lidt nyt var der dog. F.eks. kommer den ventede integration mellem Xbox One og Windows 10 for alvor til sin ret nu. Spil som ’Forza’ bliver nu til universal apps, så de kan spilles på tværs af platformene, der kommer en fælles app/spil-butik for Windows 10 og Xbox One, og en converter til Xbox One vil kunne lave gamle desktop-spil om til spil, der kan bruges på en Xbox (hvilket Microsoft valgte at demonstrere med ’Age of Empires II’ via Steam.

Der kommer i det hele taget masser af nye universal apps, herunder nyheder som Uber, Vine og Starbucks. For dem, der følger med i udviklingen af Hololens-brillen, blev det annonceret, at de første udvikler-eksemplarer er på vej ud til udviklerne nu. Og så viste Microsoft også ’Ink Workspace’ frem, der gør det muligt at bruge en pen f.eks. en Surface til meget mere end bare at tegne.

Endelig var der nyt om Cortana, der hele tiden er i udvikling. I forbindelse med den næste, store Windows 10-opdatering, der har fået navnet ’Anniversary Update’ kommer Cortana til at kunne tale med bots på websites, og fungere som en tolk mellem dig og f.eks. en bot, du tilgår via Skype. Man kan f.eks. via Skype bede en bot hos et pizzaria tage imod ens ordre, og så kan Cortana automatisk give botten din adresse m.v., så din oplevelse bliver mere belejlig.

Men Cortana kommer også til direkte at kunne snakke med tredjeparts-apps, så du kan bede hende bestille noget mad på f.eks. JustEat, og så klarer hun resten. Cortana kommer også til at få en bedre forståelse af tid, sådan at den kan forstå, hvis du taler om en butik, du besøgte for et halvt år siden er forskellig fra en butik, du besøgte i går. Den vil også blive bedre til at foreslå og indsætte kalenderaftaler med mere baseret på dine emails og andre kommunikationer. Og så kommer Cortana endelig også snart til Xbox.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.