Forside Indhold og distribution Film

Netflix har åbnet for HDR streaming

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Netflix har åbnet for HDR streaming (High Dynamic Range) af de første titler.

Efter at have talt om HDR længe, så er det endelig her. Netflix er begyndt at streame udsendelser i HDR.

Der findes to konkurrende HDR-formater, HDR10 og DolbyVision, og Netflix har valgt at understøtte dem begge. HDR forbedrer detaljerne på skærmen, især i de lyse og mørke områder af billederne.

Annonce:

I første omgang er det 1. sæson af Netflix originalserie Marco Polo der kan ses i HDR. Snart følger Marvel’s Daredevil og andre film og serier. Marco Polo sæson 2 har premiere til juni.

 

Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

 

HDRlogo

Der kræves det store Netflix-abonnement til 4 skærme, det samme som giver adgang til normal 4K streaming. Sådan et koster p.t. kr. 119/måned.

Derudover skal man have et TV der understøtter HDR med en ditto app til Netflix. Netflix fortæller at deres HDR p.t. er tilgængelig på TV fra LG, Sony og Panasonic.

Der anbefales en bredbåndshastighed på mindst 25 Mbit/s for at streame 4K med HDR.

Når de krav er opfyldt, og du er klar til at streame Netflix HDR, så kig efter HDR-logoet (vist ovenfor) for at se om en titel kan streames i HDR.

Da vi mødte Netflix i januar fortalte Neil Hunt, Chief Produkt Officer hos Netflix, at forskellen imellem ikke-HDR og HDR opleves større end forskellen imellem HD og 4K.

Netflix: HDR bedre end 4K UHD

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.