Forside Nyheder

Samsung GEAR VR understøtter nu WebVR

-

PHOTO-Gear-VR-Internet-Browser_webviewI et stort skridt fremad for en af de billigere måder at komme ind i VR-verdenen på, er WebVR nu kommet til Samsung GEAR VR-brillen.

WebVR er et forsøg på at standardisere virtual reality på nettet. Lige nu er der ikke så meget WebVR at opleve, men idéen er, at forsøge at skabe en standard, før alle laver deres egne net-VR-formater.

Annonce:

Med WebVR vil man således kunne browse på nettet i 3D via virtual reality. Det betyder reelt, at websites får endnu en dimension, nemlig dybde-dimensionen, og at man kan kigge sig rundt på et website, som var det et rum, man var inde i.

Dermed kommer den nuværende VR-bølge endnu tættere på 80’er og 90’er-drømmen om Virtual Reality, som den bl.a. blev fremsat af forfattere som William Gibson i bøger som ’Neuromancer’ og noveller som ’Johnny Mnemonic’. Gibson forestillede sig netop ’cyberspace’ som et virtuelt rum, snarere end den todimensionelle måde, vi bruger nettet på i dag.

WebVR er i virkeligheden, som SlashGear udtrykker det, et sæt af Javascript-API’er, som webudviklere kan bruge til at udvikle VR-websites til browsere, der understøtter API’erne. Disse var indtil for nylig kun understøttet af eksperimentalversioner af Chromium og Firefox.

Men nu understøttes det altså også af den Internet-browser, Samsung har lavet som app til GEAR VR.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.