Forside Produkter Mobil

Windows 95 kører på Apple Watch

-
Windows 95 på Apple Watch. Foto: Nick Lee
Windows 95 på Apple Watch. Foto: Nick Lee

Det er lykkes en udvikler at portere Windows 95 til et Apple Watch.

Et smartur som Apple Watch kommer med en 520 MHz CPU, 512 MB RAM og 8 GB flashram. Det er ligeså kraftigt som mange af de desktop-computere i midten af 90’erne der blev solgt med det dengang nye og moderne Windows 95.

Udvikler Nick Lee fik derfor den idé at prøve om ikke Windows 95 rent faktisk kunne køre på et af Apples ure.

Annonce:

Det er selvfølgelig ikke noget der lige lader sig gøre. Han var nødt til at hacke uret for at få det til at indlæse hans kode fremfor Apples. Men det lykkes ham at få en x86 emulator (PC emulator) med Windows 95 til at indlæse på uret.

Da det er en emulering og ikke en virtualisering, så kører den dog noget langsomt. Det tager en time (!) at boote Window 95 i emulatoren og selve betjeningen af “musen” (cursoren) er noget sløv. Dette skyldes at en bevægelse med fingeren på Apples ur kun registreres over få pixels på skærmen, så for at flytte cursor rundt skal der swipes nogle gange.

Han måtte også sætte et strå på en motor, som med mellemrum prikker til uret, så det holdes vågen og ikke slukker skærmen.

Tjek videoen herunder hvor han demonstrerer Windows 95 på Apple Watch.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.