Forside Nyheder

Windows Mobile-salget styrtdykker

-

brokenwpHvis nogen skulle være i tvivl, så ser det sort ud for Windows Mobile-platformen.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan den ellers ganske brugervenlige platform efterhånden udgør så lille en del af markedet, at den lige så godt kunne lade være med at eksistere.

Det kan man nu også se på Microsofts regnskaber. De har lige fremlagt tallene fra første kvartal i år, og her kan man se, at salget af Windows Mobile-telefoner er faldet med hele 73% i forhold til sidste år. Det kommer oven i det fald, som Microsoft oplevede i kvartalet før, hvor salget faldt med 54% ifølge Engadget.

Der blev solgt 2,3 millioner Lumiaer i kvartalet, hvilket er pænt, hvis man er en lille smartphone-producent f.eks. baseret på Android. Men når man er Microsoft og prøver at få sin egen platform igennem, er det en dråbe i havet.

Omsætningen på hele mobilområdet er fulgt med ned. Rent finansielt har Microsoft mistet 46% af mobilomsætningen i forhold til sidste år.

Annonce