Forside Indhold og distribution Biograf

Biografer kan nu konkurrere frit på billetpriser

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Biografforeninger er blevet påbudt at ophæve aftaler der kunne påvirke billetpriserne.

Biograferne i Danmark kan nu frit konkurrere på billetpriser.

Konkurrencerådet har behandlet en sag vedrørende en aftale mellem Foreningen af Filmudlejere i Danmark og Danske Biografer.

Annonce:

Den aftalen indebar, at biografer kun måtte give rabat på biografbilletter, hvis biograferne forinden havde aftalt det særskilt med filmudlejeren.

Sagen behandlede også et brev som “Foreningen af Filmudlejere” havde sendt til landets biografer, hvori de indskærpede at rabatter på over 20% skulle godkendes af brancheforeningen.

Konkurrencerådet har nu påbudt brancheforeningerne “Foreningen af Filmudlejere” i Danmark og “Danske Biografer” at bringe deres konkurrencebegrænsende aftaler til ophør, i det omfang det ikke allerede er sket.

Rådet har desuden påbudt de to brancheforeninger fremover at afstå fra at indgå lignende aftaler, om at begrænse eller forhindre biografer i at nedsætte deres billetpriser, herunder at yde rabatter.

Størstedelen af filmudlejerne i Danmark og næsten alle biografer er omfattet af aftalerne.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.