Forside Indhold og distribution Film

Brud på HDCP koster 35 millioner

-


panlong

Et firma, der laver udstyr, der kan bryde HDCP-kopibeskyttelsen skal betale 5,2 millioner dollar til Intel og Warner Bros.

Annonce:

Intel, der står bag HDCP-specifikationen, og filmselskabet Warner Bros. har sagsøgt det californiske firma Ace Deal, der markedsfører AV-tilbehør under varemærket Panlong.

I et forlig er de tre firmaer blevet enige om, at Ace Deal skal betale de to giganter et beløb, der svarer til næsten 35 millioner kroner for at have markedsført udstyr, der kan fjerne HDCP-beskyttelsen på 4K-materiale.

Udstyret er nu blevet fjernet fra firmaets hjemmeside, og Ace Deal er blevet forbudt nogensinde at sælge noget lignende igen.

Ifølge TorrentFreak ligner sagen en tidligere sag, hvor det kinesiske firma LegendSky blev sagsøgt for at have lavet udstyr, der også kunne fjerne HDCP-beskyttelsen fra 4K/UHD-materiale.

Den sag endte dog ikke i erstatning til rettighedshaverne, da LegendSky-udstyret kun nedgraderede HDCP-beskyttelsen fra en nyere version til en ældre version, hvilket ikke er ulovligt, i hvert fald ikke ifølge amerikansk lov.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.