Forside Nyheder

Chrome vil pille glansen af Flash

-
Foto: shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Senere i år begynder Google at lægge Flash i graven, ved som standard ikke at vise Flash i Chrome-browseren.

Det har været en lang og pinefuld død for Flash. Det der engang var defacto standard for video og animationer på hjemmesider har været på retur siden HTML5 blev klar til at erstatte den.

I år begynder Google for alvor at grave graven for Flash. De planlægger en ændring i Chrome-browseren så den ikke længere viser Flash-indhold på hjemmesider.

Annonce:

Eller rettere de fleste hjemmesider, for der er udpeget 10 internetsider så vigtige at Chrome-browseren fortsat vil vise Flash på dem. Det er YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com og Mail.ru.

Men for alle øvrige hjemmesider vil Chrome-brugere være nødt til at aktivere Flash. Dette som en indstilling per hjemmeside, hvor browseren spørger.

Selvom det ikke fjerner muligheden for Flash-indhold, så kan man sige at Chrome piller glansen af Flash nu, og det kan presse hjemmesiderne til at indstille brugen.

Chrome-browseren er den mest anvendte på nettet efterfulgt af Safari.

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.