Forside Nyheder

EU: Inddrag flere TV-frekvenser til mobil

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

EU ønsker at inddrage 700 MHz-båndet fra digitalt TV til mobil.

Det Europæiske Råd er nået til en fælles holdning om tv-frekvenser og indstiller at flere inddrages til mobil.

Det drejer sig om frekvenserne i 700 MHz-båndet (694-790 MHz) der i dag benyttes til digitalt tv. Herhjemme er det både DR og Boxer der sender tv-kanaler på de frekvenser.

Annonce:

“Med frigivelsen af 700 MHz-båndet til mobilt bredbånd er der taget et vigtigt skridt hen imod at gøre bredbånd tilgængeligt for alle borgere i EU”, fortæller Hollands økonomiminister Henk Kamp, og han fortsætter:

“Hurtigt internet er ikke kun vigtigt for den økonomiske udvikling i EU, men også for borgernes hverdag. Sammen med andre foranstaltninger sikrer 700 MHz-båndet hurtigt internet i EU senest i 2020”.

Hvad tv-frekvenserne under 700 MHz (470-694 MHz) angår så er Rådets holdning at de skal forblive tilgængelige for digitalt TV og trådløse mikrofoner indtil mindst år 2030.

Næste skridt er at Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd nu skal blive enige om en fælles holdning til omlægning af 700 MHz-båndet fra TV til mobil.

 

Det Europæiske Råds holdning

EU-landene skal reallokere 700 MHz-båndet (694-790 MHz) til trådløse bredbåndstjenester på harmoniserede tekniske betingelser inden 30. juni 2020.

Hvis de ikke kan det, kan de af behørigt begrundede årsager beslutte at udsætte adgangen til båndet med op til to år. Årsagerne til udsættelsen kan f. eks. være uløste problemer med skadelig interferens eller grænseoverskridende koordinering.

EU-landene skal senest 30. juni 2018 vedtage en “national køreplan” for, hvordan de vil gennemføre afgørelsen. Køreplanerne bliver offentlige.

 

 

Annonce:
KILDEEU
Forrige artikelNyt Apple TV i konkurrence med Amazon Echo (rygte)
Næste artikelMicrosoft: Ny agressiv opgradering til Windows 10
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.