Forside Indhold og distribution Musik

Hunde foretrækker Beyoncé frem for Beethoven

-
Foto: Sony
Foto: Sony

Sony har undersøgt hvilken type musik vore firbenede venner bedst kan lide.

Sony har, i et videnskabeligt forsøg, undersøgt hvilken type musik hunde foretrækker at lytte til.

Overraskende nok er det den populære og tempofyldte popmusik fra hitlisterne, der for alvor fik halen til at svinge.

Annonce:

Undersøgelsen blev udført i samarbejde med dyreadfærdseksperten Anna Wilkinson (medlem af ASAB) og Ph.d.-studerende Natalia Albuquerque og formålet var at dokumentere musikpræferencen blandt hunde.

 

Foto: Sony
Foto: Sony

 

Både pop og klassisk

Der blev spillet henholdsvis popmusik og klassisk musik for hundene – en sang fra hver højttaler afspillet parvis, men i vilkårlige kombinationer og rækkefølge for at sikre et upartisk resultat.

Musikken inkluderede fem velkendte, klassiske værker fra komponister som Mozart og Bach samt fem berømte hitlistenumre fra kunstnere som Elvis Presley, Justin Bieber og Beyoncé. Hundenes reaktioner blev filmet undervejs og efterfølgende analyseret og sammenlignet.

Analyser af hundenes adfærd viser, at de i overvejende grad foretrak de tempofyldte pophits fremfor de beroligende klassiske toner. Således valgte 62% af hundene spontant at lytte til den moderne musik, mens kun 38% foretrak de klassiske symfonier.

 

Om forsøget

Forsøget er godkendt af University of Lincoln Ethics Committee, UK, ligesom hundenes ejerne har givet deres skriftlige samtykke.

13 voksne hunde fordelt på forskellige racer deltog i forsøget.

Anna Wilkinson er medlem af den paneuropæiske Association for the Study of Animal Behavior og Senior Lecturer ved School of Life Sciences, University of Lincoln, UK. Hendes forskning fokuserer på forståelsen af dyrs perception og kognition.

Musik, der blev brugt under forsøget:

Popmusik
What do U mean, Justin Bieber
Shake it off, Taylor Swift
Single Ladies, Beyonce
Animals, Martin Garrix
Hound Dog, Elvis Presley

Klassisk musik
Canon in D, Pachelbel
Dance of the sugar plum fairy, Tchaikovsky
Eine Kleine Nachtmusik, Mozart
Orchestral Suite No. 3 in D Major, Bach
7th Symphony, Beethoven

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.