Forside Indhold og distribution Film

Netflix kan blive pålagt EU-kvoter på indhold

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Netflix og Amazon kan blive tvunget til at levere en højere andel af europæiske film og tv-serier.

EU er ved at lægge sidste hånd på de nye europæiske regler for digitale tjenester. Det er dem der tidligere har været omtalt i forbindelse med en mulig åbning for streaming på tværs af landegrænser.

Men det er ikke kun en mulig ophævelse af geoblokering der kan ramme streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime.

Annonce:

Oplægget fra EU, der præsenteres i næste uge, inkluderer også et forslag om at streamingtjenesterne skal efterleve et krav om kvoter på indholdet. Det skriver avisen The Financial Times, der har set udkastet til de nye regler.

EUs forslag er at en digital tjeneste i Europa skal indeholde mindst 20% europæisk indhold.

Hvis reglerne vedtages så kan Netflix og Amazon blive tvunget til at købe mere europæisk ind – eller få produceret flere original-serier og -film i Europa.

 

Netflix: Skader konkurrencen

Hos Netflix er de ikke glade ved udsigten til at blive pålagt kvoter på indholdet og slår på at det kan være ødelæggende for konkurrencen på det europæiske marked.

“Et krav om at indhold skal opfylde en kvote kan gøre det svært for nye spillere at opbygge en brugbar forretningsplan”, lyder det i et svar fra Netflix til EU, og de fortsætter:

“Faste kvoter kan være som et kvælertag på markedet for on demand tjenester”.

 

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.