Forside Baggrund

Tv-streamingens fjende nr. 1: Alle mod 1

-
Alle mod 1 er uegnet til tv-streaming pga. forsinkelserne på tv i forhold til svartiden i app. Foto: recordere.dk
Alle mod 1 er uegnet til tv-streaming pga. forsinkelserne på tv i forhold til svartiden i app. Foto: recordere.dk

Redaktionel kommentar: To tv-trends er på kollisionskurs, second screen og streaming går ikke hånd i hånd.

I de senere år har TV fået konkurrence fra skærm nr. 2 (og 3 og 4…). Familien Danmark samles fortsat foran stuealteret under de store tv-aftener, men tablet og smartphone konkurrerer om opmærksomheden med det der sker på den store skærm.

En måde at få tv-seernes fulde opmærksomhed tilbage er at inddrage dem. Lade deres lille skærm spille med på den store skærm, via såkaldt ‘second screen’ (skærm nr. 2).

Annonce:

Et af de programmer der vandt stor popularitet på det koncept var quizprogrammet ‘Pengene på bordet’ på TV 2, hvor seerne kunne gætte med hjemme foran tvskærmen.

 

Alle mod 1 hitter nu

Første udgave af Gameshowet ‘Alle mod 1’ på DR1 blev ugens mest seete TV-program i sidste uge, og en af de ting som det gør godt er netop at inddrage seerne i legen.

I ‘Alle mod 1’ skal en person i studiet dyste mod resten af Danmark, om at ramme tættest på resultaterne af en række udfordringer der løber over skærmen. Danmark gætter med via en app, og for hvert spørgsmål er 30 sekunder til at svare.

Gennemsnittet af seernes svar er en direkte del af gameshowet og dermed er seerne med på allerførste række.

 

TV-streaming med variabel forsinkelse

Det fungerer når der ses med via “gammeldags” tv-distribution via egen antenne, kabel eller satellit, men ikke via tv-streaming.

Årsagen er at streaming, af direkte tv, oftest er forbundet med betydelige forsinkelser. Det tv-signal der ses på streamingen er forsinket i forhold til det ‘direkte’ tv udsendt via antenne, kabel eller satellit.

I TV-streaming over internettet kan tv-signalerne være 30, 60, 120 eller flere sekunder forsinket. Hvor stor en forsinkelse afhænger af tiden der benyttes til at lave streamen, kombineret med den ønskede kvalitet og valg om hvordan den udsendes. Man kan groft sige at jo længere forsinkelsen er, jo bedre kan kvaliteten af det streamende tv-signal være, indtil en vis grænse

 

Derfor dur det ikke

Da vi fredag aften valgte at se ‘Alle mod 1’ streamet via YouSee til en iPad, der blev det afsløret hvor udfordret denne type TV er over streaming.

På YouSee tv-streaming var der omkring 2,5 minutters forsinkelse på tv-signalet, hvilket betød at spørgsmålene kom 2,5 minutter for tidligt på app’en og svaret skal dermed falde længe inden detaljerne for udfordringen på tv-skærmen blev kendt.

Et eksempel: Der spørges om hvor lang tid piratfiskene er om at fortære kyllingen.

Seerne på antenne, kabel og satellit fik at vide at der var 2000 piratfisk om én kylling og at de ikke havde spist hele dagen.

Seerne på streaming kendte kun spørgsmålet og ikke de øvrige detaljer, og anede dermed ikke om det var 10 piratfisk om en kyllingefilet eller 20.000 piratfisk om en kylling, på det tidspunkt hvor svaret skulle falde.

Det viste sig derfor i praksis at være umuligt at deltage i ‘Alle mod 1’ via tv-streaming.

 

Trends på kollisionskurs

De to trends indenfor TV, tv-streaming og ‘second screen’ hvor seerne indvoldveres foran tv-skærmen via apps, er altså på direkte kollisionskurs. De fungerer ikke sammen når det handler om quizzer og gameshows.

Det er svært at se hvordan det teknisk set kan løses, når forsinkelserne på streaming tv er variable størrelser. Man kan jo dårligt lade resten af Danmark sidde og vente i op til flere minutter, indtil dem med den langsomste tv-streaming også får stemt færdig.

Så lige nu er ‘Alle mod 1’, og tilsvarende tv-underholdning, blevet tv-streamingens fjende nr. 1. Jo flere af den type programmer vi får, jo langsommere vil det gå med udbredelsen af tv-streaming som en mulig afløser for de øvrige distributionsformer indenfor tv-signaler.

 

Prøv det

Hvis du selv vil prøve at spille med i ‘Alle mod 1’ via streaming så er her links til de nødvendige apps.

Android: Alle mod 1 i Google Play

Apple: Alle mod 1 i App Store

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.