Forside Indhold og distribution Musik

Dansk musik for milliarder

-
Foto: recordere.dk / shutterstock.com
Foto: recordere.dk / shutterstock.com

Musik er en milliardforretning i Danmark og bidrog sidste år med en omsætning på 6,8 mia. kroner.

Live musik og indspillet musik er de to store ben i den milliardomsætning som brancheorganisationen IFPI kan offentligøre i dag.

Musikbranchen omsatte i 2015 for knap 6,8 milliarder kroner, heraf udgjorde livemusikken knap 3,9 milliarder kroner, mens den indspillede musik udgjorde 2,8 milliarder kroner.

Annonce:

 

Foto: IFPI
Foto: IFPI

 

En branche i udvikling

Det er fjerde år, Rambøll laver opgørelsen på vegne af IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og Musikforlæggerne.

Med en omsætning på knap 6,8 mia. i 2015 har musikbranchen oplevet en stigning på mere end 700 mio. siden 2012. Det er en vækst på 12 %.

 

Foto: IFPI
Foto: IFPI

 

Streaming er tredoblet

Et blik på udviklingen det seneste år viser, at især indspillet musik fortsætter sin opadgående kurve med en vækst på 5 %.

IFPI fortæller at den positive udvikling først og fremmest kan tilskrives musikbranchens fokus på streaming, der i 2015 omsætter for 969 millioner kroner.

Streamingomsætningen er dermed steget med 33 % på blot et år – og 203 % fra 2012 til 2015. Branchens satsning på nye, digitale tjenester, der møder forbrugernes behov, har dermed båret frugt, lyder konklusionen fra IFPI.

 

Foto: IFPI / Rambøll
Foto: IFPI / Rambøll

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.