Forside Nyheder

OSX skifter navn til macOS

-

Untitled 02 9Det giver en hel del mening.

Apples styresystem til deres computere var efterhånden det eneste, der ikke længere passede ind i deres mønster for OS-navne. OSX er derfor nu lavet om til macOS. Eller rettere, det er blevet sat tilbage til macOS.

Annonce:

Da den oprindelige Macintosh blev lanceret i 1984, kaldte man slet og ret operativsystemet ”System” plus et nummer. I 1996 lavede man det om, sådan at System 7.6 kom til at hedde Mac OS. Det skete i et forsøg på at efterligne PC-klon-idéen, hvor styresystemet kunne installeres på maskiner, der ikke blev lavet af Apple…et forsøg, der mislykkedes.

Mac OS nåede sin 10. version i 2001 og her gik man over til romertal. Således blev denne version kaldet Mac OS X, men i daglig tale hed den aldrig andet end OS X. Det var dog først i 2012 at Apple officielt droppede ”Mac” fra navnet.

Nu, i stedet for at annoncere end OS XI har Apple altså valgt at gå tilbage til Mac OS, skrevet som macOS. På den måde passer det også med tvOS, iOS, watchOS og så videre.

Den nyeste version af macOS kommer i øvrigt til at hedde Sierra.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.